Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε ζωτικής σημασίας σαουδαραβικές εγκαταστάσεις

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε ζωτικής σημασίας σαουδαραβικές εγκαταστάσεις

Τηλεοπτικός σταθμός τον οποίο ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη μετέδωσε σήμερα (14/5) ότι οι σιίτες αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών εγκαταστάσεων, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι στόχοι, ούτε πότε πραγματοποιήθηκε η επίθεση.Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες μεταδίδονται μία ημέρα αφού το Ριάντ ανακοίνωσε ότι δύο τάνκερ του ήταν μεταξύ των τεσσάρων πλοίων που δέχθηκαν επίθεση στα ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Κυριακή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah επικαλέστηκε αξιωματικούς των Χούτι, οι οποίοι δήλωσαν ότι «επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας σαουδαραβικών εγκαταστάσεων».
Δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο αν οι Χούτι, που μάχονται εναντίον ενός συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία ο οποίος επεμβαίνει στην Υεμένη, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στο λιμάνι Φουζάιρα στα Εμιράτα.
Μέχρι στιγμής οι Αρχές των Εμιράτων δεν έχουν περιγράψει τη φύση της επίθεσης.
Οι Χούτι έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και έχουν ισχυριστεί ότι έχουν επιτεθεί με drones και εναντίον των Εμιράτων.
Στον λογαριασμό του στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah ανέφερε, επικαλούμενο αξιωματούχους, πως «αυτή η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση αποτελεί απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και στον αποκλεισμό του λαού μας, και είμαστε προετοιμασμένοι να εξαπολύσουμε κι άλλα μοναδικά και σκληρά πλήγματα».

www.bankingnews.gr