Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ/ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ/ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ .../ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

 
 

.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ/ΠΧ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΗ' ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ  34-35 ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ/ΜΕΓΙΣΤΗΣ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ 2019" ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΩ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ 'ΟΜΑΔΑ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣ/ΑΝΤΙΦΕΛΛΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ , ΥΠΟ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΚΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ 195ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ). ΤΟΣΥΜΒΑΝ ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ  ΜΕΤΑΞΥ 23.10-00.00 ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. /ΟΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ/ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΙ, ΩΣ ΚΑΙ  ΛΙΓΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ./ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ..ΕΝΝΟΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.....

2)Η ΟΜΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ , ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,(ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ) ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. . ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ( ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΑΣ, , ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  ΣΕ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ ΩΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΩΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ,ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,(ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΝΤΕΝΙΖΛΙ-ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ-ΣΜΥΡΝΗ-ΜΟΥΓΚΛΑ ΚΑ) ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Α.ΟΖΜΠΑΛ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΖΕΚΑΙ ΑΚΣΑΚΑΛΙ(ΤΟΤΕ) ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ΤΟΥ 2018. ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΟ/ΗΜΙΟΡΕΙΝΟ  ΟΓΚΟ ΚΑ.ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ Η ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ(ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ/ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ). ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΚΣΑΚΑΛΙ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΕΙ....) ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ" ΤΟ 2016 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ-ΑΛ ΡΑΙ-ΑΛ ΜΠΑΜΠ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ' ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ.ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ  ΤΕΤΡΑΜΗΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ (ΤΟΥ 2018 )ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ/ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.

3)ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ /ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ/ΑΚΣΑΖ , ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ  ΑΚΣΑΖ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣ, , ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ 2019'. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ-ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2017-2019 ΣΕ ΡΩΣΙΑ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΣΟΜΑΛΙΑ -ΚΑΤΑΡ  ΚΑ.. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ LESSONS LEARNED  ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ   ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ  ΣΕ ΜΑΛΑΤΕΙΑ, ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΚΑΙ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ" ΠΙΟ ΠΟΛΥ.../ΦΩΤΟ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕΙΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ  ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ  ΑΛΛΑ   ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΜΕΡΑΡΧΙΩΝ 28-39 ΣΕ ΑΣΣΑ/ΒΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΥ.ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ 41 ΚΑΙ 49 ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΛΠΚΛΠ.

ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΗ, ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.