Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Μ. Βρετανία: Σαρώνει ο Farage, τελειώνει η May – Πρώτο και με διαφορά το Κόμμα του Brexit ενόψει ευρωεκλογών

Μ. Βρετανία: Σαρώνει ο Farage, τελειώνει η May – Πρώτο και με διαφορά το Κόμμα του Brexit ενόψει ευρωεκλογών
Καταποντίζονται οι Συντηρητικοί – Ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας η παραίτηση της May
Πρώτο και με διαφορά εμφανίζεται το Κόμμα του Brexit του Nigel Farage, το οποίο ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου αφήνει πίσω του και με μεγάλη διαφορά τις υπόλοιπες παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας.Είναι χαρακτηριστικό πως το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών λαμβάνει μόλις 10% στην πρόθεση ψήφου και καταποντίζεται στην πέμπτη θέση, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως οι ημέρες της Theresa May είναι πραγματικά μετρημένες τόσο στην πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας όσο και στην ηγεσία των Συντηρητικών.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας η May να ανακοινώσει τα σχέδια της για την παραίτηση της από την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times, το Κόμμα του Brexit προηγείται με 34% στη πρόθεση ψήφου και ακολουθούν οι Εργατικοί με 16%.
Έπονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 15%, οι Πράσινοι με 11% και πέμπτοι έπονται με 10% οι Συντηρητικοί.


Από την πλευρά του ο Farage, ο οποίος είχε ηγηθεί της εκστρατείας του Brexit, βιώνει την απόλυτη πολιτική επιτυχία.
«Υπάρχει μια τεράστια διάθεση για το Κόμμα του Brexit αυτή τη στιγμή γιατί οι πολίτες θέλουν να ζουν σε μια δημοκρατική χώρα.
Μας πρόδωσαν, όχι μόνο οι Συντηρητικοί.
Και οι Εργατικοί έκαναν το ίδιο πράγμα» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο BBC ο Farage, ο οποίος κατηγόρησε τη May ότι παραπλανά σκόπιμα τους Βρετανούς σχετικά με τη συμφωνία της για το Brexit, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η συμφωνία αυτή είναι «μια νέα συνθήκη με την Ευρώπη».
Μάλιστα ο Farage υποστήριξε ότι εφόσον το κόμμα του έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, θα ζητήσει να συμμετάσχει στη διαπραγματευτική ομάδα της βρετανικής κυβέρνησης στις συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 12/5 μια ακόμα δημοσκόπηση της Opininum, ήρθε να επιβεβαιώσει την πρωτιά του Κόμματος του Brexit.
Βάσει αυτής πρώτο είναι το κόμμα του Brexit του Nigel Farage με 34% ενισχυμένο κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.
Δεύτεροι έρχονται οι Εργατικοί με 21% και απώλειες 5% και τρίτοι οι Φιλελεύθεροι με 12%.
Σύμφωνα με την έρευνα το κυβερνών κόμμα της Theresa May συγκεντρώνει μόλις το 11% με απώλειες 3% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.Die Welt: Ευσεβής πόθος η ανατροπή του Brexit – Το δείχνει η πρωτιά του Farage

Ευσεβή πόθο χαρακτηρίζει την ελπίδα να ανατραπεί η πορεία της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ η γερμανική εφημερίδα Die Welt με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που θέλουν το Κόμμα του Brexit του Nigel Farage να είναι πρώτο και νικητής των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
«Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους.
Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Brexit, πόσα προβλήματα θα προκαλέσει» τονίζει η Die Welt, η οποία όμως και επικαλούμενη τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer που δείχνει ότι το κόμμα του Farage θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι «πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα».
«Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών.
Όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί;
Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν πάνω απ’ όλα ευσεβής πόθος» υποστηρίζει η Die Welt.

www.bankingnews.gr