Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Η ΣΚΛΗΡΗ KAI ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ  ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ-ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ.ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ/ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ/ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ/ΚΟΛΠΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ  ΚΛΠ. ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΙΧΑ ΣΥΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΣΧΑΤΩΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ.

2)ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΘΗΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ/ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΟΖ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ -ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ-ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ-ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ....ΚΑΠΟΙΟΙΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ...ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ....Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΑ. ΦΤΩΧΗ. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΕ ΑΔΥΝΜΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΝΑ, ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ/ΣΟΥΔΑΝ, ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑ.

3)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ.ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

4)ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 42.7 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ  ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ , ΕΝΩ Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥΤΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΟΚΝΗΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ...

5)ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥ 'ΠΟΡΘΗΤΗ' ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΡΣΑΛ/ΤΩΡΑ -ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ-ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΤΗΡΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

6)ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ  ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, , ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.

7)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ./ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ Ή ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ./ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ 6-7.

8)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ-ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ-ΕΙΠΕ "ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ Ή  ΑΙΥΠΤΙΑΚΗ ΑΟΖ, Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ; ;. ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ  ΣΥΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ-ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ "ΙΕΡΙΧΩ-1,2". Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΕΙ.ΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΤΟΙΣΡΑΗΛ ΑΠΛΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

9)ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ ,ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.ΣΤΑΤΑΡΑ ΛΟΓΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ...

10)ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ "ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ 7..ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ."ΓΙΑΒΟΥΖ'