Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Lockheed Martin: Έχει ήδη βάλει πωλητήριο στα τουρκικά F-35…


Αν η Τουρκία αποκλειστεί από την αγορά του F-35, άλλες χώρες είναι πρόθυμες να αγοράσουν τα αεροσκάφη τους (που προορίζονταν για αυτήν), δήλωσε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ Μέριλιν Χιούσον.

Για όσους δεν αντιλήφθηκαν ακόμα τι ακριβώς ειπώθηκε, να διευκρινίσουμε – επισημάνουμε ότι πρόκειται για πρωτοφανή δήλωση στα χρονικά όλων των εποχών, όσον αφορά πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν διαμηνύθηκε επίσημα και δημόσια ότι συστήματα που προορίζονταν για κάποια συγκεκριμένη χώρα θα προσφερθούν σε οποιονδήποτε άλλο τα ζητήσει.
Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει ήδη αποκλειστεί από τις παραδόσεις F-35 (τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβρη του τρέχοντος έτους) από τον Απρίλιο λόγω της επιμονής της στην απόφασή για προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Στις αρχές του μήνα εξάλλου, και η Έλεν Λορντ, το «μεγάλο κεφάλι» στο κομμάτι των προμηθειών όπλων που συντονίζονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο (υφυπουργός Άμυνας για Προμήθειες και Βιωσιμότητα) προστέθηκε σε μία μακρά λίστα Αμερικανών αξιωματούχων που έχουν δηλώσει ευθέως και δημόσια ότι τα δύο συστήματα είναι “ασυμβίβαστα”.
Ειδικότερα όμως όσον αφορά την Χιούσον, που είναι ουσιαστικά η «αφεντικίνα» της αμερικανικής εταιρείας – κολοσσού στα αμυντικά συστήματα, το γεγονός ότι προέρχεται από αυτήν και μάλιστα δημόσια έχει την σημασία του.
Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα αυτού του προσώπου επηρεάζει εξελίξεις και βεβαίως, και την μετοχή της εταιρείας. Δεν πρόκειται για δηλώσεις που λέγονται ελαφρά τη καρδία ή ένεκα σχημάτων λόγου. Η μόνη περίπτωση να έλεγε η Χιούσον κάτι τέτοιο, θα ήταν αποκλειστικά και μόνο αν κυριολεκτούσε, πράγμα που θα σήμαινε ότι τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Οι δηλώσεις της έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Bernstein Strategic Decisions Conference. Η Χιούσον δήλωσε ευθέως ότι η Τουρκία δεν έχει προγραμματιστεί να αγοράσει «σημαντικό αριθμό αεροσκαφών». «Θα αναπληρωθεί. Στην πραγματικότητα, πολλές χώρες μας λένε ότι «Θα πάρουμε τα slots (σ.σ. παρτίδες παραγωγής) τους. Δεν προβλέπω λοιπόν ότι αυτό θα είχε επιπτωση για εμάς.»
Από την πλευρά μας θα σημειώσουμε απλά ότι στην πραγματικότητα, αυτό που είπε σήμερα η Χιούσον, ήταν απλά το αυτονόητο, το οποίο όμως για κάποιους φαντάζει (ακόμα…) ως πυρηνική φυσική: Η Τουρκία επιμένει να παραλάβει τους S-400, και αυτή η επιμονή της θα της κοστίσει το F-35.
To έχουμε πει εδώ και δυο και πλέον χρόνια, το έχει δείξει η ειδησεογραφία ήδη από πέρυσι, το έχουν στηρίξει ΟΛΕΣ οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες, το έχουν δηλώσει οι πάντες στις ΗΠΑ:
1) από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών,
2) τον υπουργό Άμυνας,
3) τον υπουργό Εξωτερικών,
4) τον SACEUR,
5) τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ,
6) τον αρχηγό της USAFΕ,
7) τoν διευθυντή του προγράμματος παραγωγής του F-35,
8) την υπεύθυνη προμηθειών του Πενταγώνου,
9) τον επικεφαλής στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας
10) και τώρα και την διευθύνουσα σύμβουλο της Lockheed Martin (!!!) συναινούν προς αυτήν την κατεύθυνση: S-400 και F-35 ταυτόχρονα, αποκλείεται.
Και πάλι όμως στο τέλος της ημέρας το συγκλονιστικό αντεπιχείρημα στο ελληνικό διαδίκτυο «να δείτε που στο τέλος θα τα πάρουν» είναι ανίκητο.

 https://www.ptisidiastima.com