Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

NEO AΡΘΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΡΧΗΓΟ . ΤΟΝ /ΕΠΙΤΙΜΟ Α/ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ εα ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ/ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΖΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΑ(ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ) ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ 5 ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

1)ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ"ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ". ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ-ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ(ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ) ΩΣ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (NTIONAL DEFENCE UNIVERSITY), ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ.ΑΛΛA ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛA ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΩΝ (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΑ..) ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΡΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΤΑΝΗ .ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ...ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ....

2)Η ΚΥΡΙΑ ΔΑΒΙΛΑ ΕΘΙΞΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΗΡΕ  ΤΟΥΣ  ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΣΕΦ ΤΣΕΤΙΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ  Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Δ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟ("ΤΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ" ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ' ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ "  ΝΥΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ -ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ XVI M/K ΜΠΖ  ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ/"ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ" ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΠΟΝΩΡΑ(ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ). ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΡΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΓΕΣ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΙΙΙΜ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ "ΡΙΜΙΝΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΒΥΛΗ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ .ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ.ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ.(ΥΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ...ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ/ΕΔΕ ΚΑ). Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ Δ.ΖΕΡΒΑΚΗΣ-ΜΑΝΟΥΡΗΣ- Κ.ΦΛΩΡΟΣ- Α.ΝΟΜΙΚΟΣ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΔΜΠΙΚΟΣ- Γ.ΚΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ν ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ. ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ-ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ-ΗΘΟΥΣ  ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ-ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΘΕΜΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΜΕ 37 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ 11 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΑΜΕΛΕΙΑ-ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΚΛΠ ΠΗΓΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΙΜΕ ΑΡΧΗΓΥΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΡΥΦΕΣ. ΤΟΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΜΑΣ ΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ/ΕΝΤΙΡΝΕ.

3)ΥΠΟΨΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ'. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ (ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ) ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ, ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ(ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΥΡΣΟΣ Α-Β-Γ). ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ.. ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΛΠ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠ ΑΝΔΡΑΓΑΘΕΙΑ ΚΛΠ. ΟΧΙ  ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ......ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ(ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ) ,ΠΟΥ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΑ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ.(ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ/ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ). ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΙ.

4)ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΑΒΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΠΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΕ ΥΕΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ . ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ. ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑ , Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΦΕΘΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ....ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ  ΩΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ-ΝΤΑΒΟ-ΓΚΡΑΤΣΙΟ-ΒΟΡΡΙΑ-ΚΟΥΡΚΑΦΑ ΚΛΠ,ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΠΟΧΕΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΣΘΕΝΟΣ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ....

5)ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ(ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Ή ΛΑΙΚΙΖΟΥΣΑ/ ΑΡΓΚΟ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ. ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ.ΔΕΝΒΑΡΙΕΣΙΣΜΟΣ.ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ. ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΚΑ ΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΚΛΠ ΚΛΠ.ΜΗΝ "ΑΠΛΩΣΩ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ...".ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ(ΠΧ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ  ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΛΟΓΙΚΟ ΒΑΔΙΖΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΙΕΣ...ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΟΥ ΜΗ-ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟΥ...ΠΑΝΤΑ"
 TO AΡΘΡΟ ΤΗΣ

Στρατός Ξηράς και ΓΕΣ: από τον «γκαντέμη» στον «γουρλή»!,

 

της Τζίνας Δαβιλά


Επικίνδυνα τα ανεξόφλητα «γραμμάτια». Η όραση νοσεί από μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό μέχρι και καταρράκτη. Τα αυτιά κλείνουν και δακτυλογραφούνται αυτά που θα δώσουν το ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Λέγεται και ευτελισμός.
Θύμα τέτοιων αρθρογράφων υπήρξε ο Επίτιμος Αρχηγός του Στρατού Ξηράς ο κος  Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος όσο και αν προσπάθησε να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τους εθελοτυφλούντες αρθρογράφους, τους επιτελέσαντες  συγκεκριμένο έργο, δεν τα κατάφερε. Ανεξήγητο για άνθρωπο που γνωρίζει την τέχνη της διπλωματίας. Ωστόσο, υπάρχουν και οι αρχές που δεν μπαίνουν στη ζυγαριά.  Πιθανόν, οι δρόμοι επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους αρθρογράφους να είχαν κλείσει εξ αρχής. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.

 Κανόνας πρώτος.
Ο Στρατηγός Στεφανής, σύμφωνα με συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ήταν ο Αρχιγκαντέμης του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Χαλούσε ελικόπτερο; Ευθυνόταν. Έπεφτε αεροπλάνο; Ευθυνόταν. Πέθαινε στέλεχος; Ευθυνόταν. Καταγράφονταν ατυχήματα; Ευθυνόταν.  Συνελήφθησαν οι Κούκλατζης και Μητρετώδης στον Έβρο; Εδώ και αν ευθυνόταν. Φυσούσε ο αγέρας από βοριά και όχι από νοτιά; Φυσικά και ευθυνόταν. Διότι ο κος Στεφανής δεν ήταν απλώς ένας Αρχηγός, ήταν κινητή γκαντεμομηχανή υψηλής δυναμικής, παντός καιρού και συνθηκών και αλλοίμονο σε όποιον τον συναντούσε.  Ευχής έργο το γεγονός ότι η περίοδος που έκαιγαν τις μαύρες γάτες είχε παρέλθει. Διότι θα ήταν καταδικασμένος στην πυρά.
Και αφού ο Στρατηγός Στεφανής δεν «καταδικάστηκε σε Α/ΓΕΕΘΑ» με απόφαση του ΚΥΣΕΑ,  από συγκεκριμένο αρθρογράφο καταδικάστηκε σε  γκαντέμης. Και ήρθε η μέρα που ο άνθρωπος άδειασε το γραφείο του άροντας μαζί με τα προσωπικά του πράγματα και την γκαντεμιά του, αφήνοντας ως διάδοχο του τον  Γεώργιο Καμπά που έσφυζε από καλοτυχία. Ή μήπως όχι; Διότι το τελευταίο τετράμηνο είναι απείρως περισσότερα τα συμβάντα που καταγράφονται ως ατυχήματα, δυστυχήματα και λοιπά κακοπαθήματα στο Στρατό Ξηράς. Προ τριών ημερών άλλο ένα συμβάν καταγράφηκε. Σύνδεσμος ενεργός στο τέλος του κειμένου για το τι συμβαίνει γενικώς και σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ. Θα ευθύνεται η απόρροια ενέργειας του κου Στεφανή… Διότι υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται.

Κανόνας δεύτερος.
Και επειδή νόστιμα είναι τα αστεία και οι αστεϊσμοί, αλλά σοβαρή δουλειά δεν κάνουμε με αστειάκια, ο στόχος των δημοσιευμάτων από συγκεκριμένο αρθρογράφο ήταν να πληγεί το γόητρο του Στρατηγού Στεφανή, να καλλιεργήσει ειρωνικό κλίμα και να «κλείσει» όσο το δυνατό γρηγορότερα η παρουσία του στο στράτευμα όχι γιατί ήταν γκαντέμης, αλλά γιατί ήταν μετρήσιμα ικανότατος και αποτελεσματικός και δεν εξυπηρετούσε συμφέροντα. Γιατί εν αντιθέσει με άλλους δεν έκανε καλοκαιρινές διακοπές τα Παρασκευοσαββατοκύριακα στη γενέτειρά του και δεν είχε γενικά ελεύθερα Σαββατοκύριακα, weekends! Και μόνο το γεγονός ότι ένωσε περί τους 25.000 Εθνοφύλακες, τεράστιο κεφάλαιο υπαρκτής δύναμης για τον Στρατό Ξηράς (που δεν δύναται να καλυφθεί από στρατιώτες και στελέχη), λέει πολλά στους μη «τυφλούς» και «κουφούς».  Στο τέλος του κειμένου ενεργός σύνδεσμος για το μετρήσιμο έργο του Στρατηγού Στεφανή ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Και γιατί τέσσερις μήνες σχεδόν μετά τη αλλαγή Αρχηγού στο Στρατό Ξηράς, ξαναθυμόμαστε τον κο Στεφανή;
Γιατί ποτέ ξανά η Πατρίδα δεν είχε νοιώσει τόσο ασφαλής με άλλο Αρχηγό πλην του ιδίου.
Γιατί ποτέ ξανά η Πατρίδα δεν εμπιστεύτηκε ως Αρχηγό   του Στρατού Ξηράς Αξιωματικό , που έπρεπε να είχαν  προ πολλού λογοδοτήσει για την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη από τους Τούρκους, περιοχή ευθύνης του το 2018. Αναφέρομαι, φυσικά, στον κο Γεώργιο Καμπά, νυν Αρχηγό του ΓΕΣ
Γιατί ποτέ ξανά η Πατρίδα δεν ένοιωσε προδομένη, όταν οι κκ ΑΝΥΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, δηλαδή οι κκ Ρήγας και Καμπάς δήλωσαν ότι η Εθνοφυλακή βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνση με πρόθεση να την συρρικνώσουν.
Γιατί ποτέ ξανά η Πατρίδα, δηλαδή η Κυβέρνηση, δεν χρειάστηκε να ‘‘παραιτήσει’’ Α/ΓΕΕΘΑ για να τον κάνει ΥΠΕΘΑ.
Γιατί βαρεθήκαμε τους άχρωμους, άτονους, άοσμους κυρίους που κάνουν Αρχηγία χωρίς πάθος για την Πατρίδα, αλλά με πόθο για τη διάρκεια του τίτλου τους.
Τέλος, γιατί χαιρόμαστε που διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που τοποθετούσαν τον κύριο Στεφανή σε ψηφοδέλτια κομμάτων. Το μοναδικό «ψηφοδέλτιο» που ταιριάζει στον τέως Α/ΓΕΣ είναι εκείνο που αφορά στην Άμυνα της Πατρίδας. Έντιμο, διαυγές, καθαρό, συνεπές. Στην ιερή προσφορά στην Πατρίδα. Διότι υπάρχουν πράγματα που και λέγονται και γίνονται.

Κανόνας τρίτος.
Πέντε μήνες σχεδόν μετά είναι όλοι ευτυχισμένοι: οι Αρχηγοί των όπλων χορεύουν στο ρυθμό που βαρά τον ζουρνά ο κος Αποστολάκης, εκλεκτός του κου Τσίπρα, ο Στρατηγός Στεφανής διάγει βίο πολιτικό πλήρη και ισορροπημένο, ενώ κανένας από αυτούς – και τον αρθρογράφο που τους στηρίζει επίσης και που έχει δυο μέτρα, δυο σταθμά λ.χ. στον ορισμό περί γκαντεμιάς – δεν είχαν την υποτυπώδη συναδελφικότητα και την δημοσιογραφική εντιμότητα μετά την πρόσφατη εκπομπή του κου Παπαχελά για την τραγωδία στο Μάτι, να συγχαρούν δημόσια για την επιτυχημένη στρατηγική διαχείριση επί του συμβάντος τον Αρχηγό Στεφανή και τα Στελέχη του, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες κατά το δυνατόν υλικές ζημιές στο θέρετρο του Αγίου Ανδρέα, οι οποίες αποκαταστάθηκαν με προσωπική μέριμνα του Αλκιβιάδη Στεφανή από δωρεά του Ιδρύματος Γιάννη Λάτση. Όπως, επίσης, εντέχνως, αποσόβησαν κατά την παραλαβή  των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa την επιτελική-καθοριστική παρουσία του Στρατηγού Στεφανή, που ως Αρχηγός ΓΕΣ στόχευσε στην αναβάθμιση της Αεροπορίας Στρατού αποκτώντας για λογαριασμό της Πατρίδας ελικόπτερα σε υποπολλαπλάσια τιμή από την αρχική.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος κατατάσσει τον καθένα εκεί που του αξίζει.  Στο κομμάτι «ιστορία εκάστου» κάποιων οι καταγεγραμμένες ενέργειες ως Αρχηγών – αν συνεχίσουν την ίδια τακτική – θα είναι μόλις ολίγων γραμμών. Κατ’άλλα, ποιος μπορεί πια να πει (και να εννοεί) ό,τι επαναλάμβανε επί των ημερών του ο Στρατηγός Στεφανής: «Μπορείτε οι πολίτες να κοιμάστε ήσυχοι».
ΕΔΩ ο απολογισμός του έργου επί Αρχηγίας Στεφανή.
ΕΔΩ τα δελτία τύπου του ΓΕΣ.
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author