Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

OYTE ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ...../ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΧΙΑΣ ΝΟΡΒΗΓΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ.

2)ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ , Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ.

3)ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 29 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

4)Ο ΔΡ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗΣ, ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΤΑ FAKE NEWS, ΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

5)ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ 'ΣΚΕΨΕΙΣ", ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΥ(ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΥ) ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕΡ ΜΑΡΚ ΣΕΝΤΟΥΙΛ.

6)Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΘΗ Ι ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ/ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΤΩΝ 29 ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

7)Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ/PAPERS ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΩΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ .ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ" ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ, ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑ ΣΤΟ ΤΑΛΛΙΝ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.