Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Τουρκική παράκρουση και προπαγάνδα για τους S-400: Δικά τους Αιγαίο και Μεσόγειος!

Προκλητικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας “Γενί Σαφάκ” ομιλεί για πανικό των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δϋσης- όπως λέει και ο τίτλος του ‘Να ο λόγος του πανικού για τους S-400’. Και ο …πανικός υποτίθεται ότι οφείλεται στο ρωσικό σύστημα που αγόρασε η Τουρκία.Στα σημεία με τις δύο τουρκικές σημαίες είναι οι περιοχές (Σμύρνη και Αντιόχεια) που θεωρεί η τουρκική εφημερίδα ότι θα τοποθετηθούν S-400.


  • Οι S-400 θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να ελέγχουν την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου, υποστηρίζει η ισλαμιστική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης βρίσκονται σε πανικό γιατί, «από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν ‘τουρκική λίμνη’».
Η ‘Γενί Σαφάκ’ υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:
  • Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
  • Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Κι επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από
  • τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία ‘διαδρόμου τρομοκρατίας’ από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

Όπως αναφέρει η ‘Γενί Σαφάκ’, η μία από τις δύο συστοιχίες των S-400 αναμένεται να έρθει στην Άγκυρα τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Για τη δεύτερη συστοιχία συζητούνται ακόμη το θέμα της συμπαραγωγής και της μεταφοράς τεχνολογίας.
«Η Τουρκία μετά την απόφαση για παραλαβή των S-400 έχει έρθει αντιμέτωπη με μία σειρά ακραίων αντιδράσεων από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους της. Η Αμερική για πρώτη φορά μετά το 1974 απειλεί με εμπάργκο όπλων.
Ωστόσο, ίδια αντίδραση δεν υπήρξε για άλλες χώρες που χρησιμοποίησαν ρωσικά συστήματα, ειδικά στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα της ‘Γενί Σαφάκ’, η οποία αποκαλύπτει τους τρεις λόγους που η Δύση έχει πανικοβληθεί.
Αιγαίο και Μεσόγειος περνούν εξ ολοκλήρου στον έλεγχο της Τουρκίας
Σύμφωνα με τη ‘Γενί Σαφάκ’, όταν οι S-400 θα αρχίσουν να λειτουργούν, θα χαλάσει τα σχέδια για τετελεσμένα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το αντι-αεροπορικό σύστημα S-400 θα μπορεί να εντοπίζει εχθρικούς εναέριους στόχους 600 χλμ. μακριά και να τους χτυπάει σε απόσταση 400 χλμ. Η τοποθέτηση των δύο συστοιχιών σε Σμύρνη και Αντιόχεια θα καταστήσει πάραυτα το Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο ‘τουρκικές λίμνες’, αναφέρει χαρακτηριστικά.
  • Μόλις το σύστημα τοποθετηθεί στη Σμύρνη τα σχέδια κατοχής της Ελλάδας σε νησιά που θεωρούνται αποστρατικοποιημένα αλλά έχουν τοποθετηθεί
  • στρατιωτικά φυλάκια, θα πέσουν στο κενό.
    Εξάλλου, όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από το ραντάρ των S-400, κλειδώνοντας τα συστήματά τους. Άρα, μηδενίζονται οι εναέριες απειλές της Ελλάδας προς την Τουρκία.
  • Αντίστοιχα, όταν τοποθετηθεί η άλλη συστοιχία S-400 στην Αντιόχεια, ο εναέριος χώρος της ανατ. Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, περνάει υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και στο θέμα της ασφάλειας των ενεργειακών πηγών η Τουρκία γίνεται ‘κυρίαρχη χώρα’.
Επίσης, τα σχέδια των ΗΠΑ για ένα κουρδικό κράτος στη Μεσόγειο, όπου οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν τις φυσικές πηγές ενέργειας της Μέσης Ανατολής, πέφτουν στο κενό. Στο θέμα της Μέσης Ανατολής, η Τουρκία από «παίκτης» παίρνει τον έλεγχο στα χέρια της και καθίσταται «ηγέτης» της περιοχής, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Δεν υπάρχει αόρατο αεροσκάφος, μπορεί να χτυπήσει τα F-35
Η ‘Γενί Σαφάκ’ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης πανικοβληθεί γιατί δεν υπάρχει ‘αόρατο’ (stealth) αεροσκάφος για τους S-400. Μπορούν να εντοπίσουν και F-22, και F-35, και Su-57 μαχητικά και στη συνέχεια να εφαρμοστούν κανόνες εμπλοκής.
Για αυτό και στις ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου τέσσερεις γερουσιαστές σε άρθρο τους στους New York Times επισείουν το μεγάλο κίνδυνο που ενέχει η χρήση των S-400 κατά των F-35.
Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να πωλήσουν F-35
H χρήση των S-400 στην Τουρκία έχει δημιουργήσει εξάλλου και μια τεράστια ‘εμπορική’ ανησυχία στους δυτικούς ‘συμμάχους’, όπως αναφέρει η ‘Γενί Σαφάκ’. Ο φόβος των δυτικών χωρών, και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, είναι μήπως αποκαλυφθούν οι αδυναμίες του πολεμικού αεροσκάφους F-35 έναντι του S-400 κι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνει αιτία να καταρρεύσει το αμερικανικό δαπανηρότατο πρόγραμμα των F-35. Δυτικές χώρες δεν θα το αγοράζουν και επομένως η Αμερική θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στην πώληση όπλων στον κόσμο.
https://hellasjournal.com