Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

ΝΑΤΟ-S400.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ/ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/3-5-2019ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ S400 , ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 15 ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΑ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ/ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 'ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ'.. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚAIΡΟ ΕΠΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΤ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΑΝΟ ΚΑ.. 
 
ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017, ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟY-ΑΚΑΡ-ΦΙΝΤΑΝ-ΣΟΙΛΟΥ ΚΑ ,  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ'.ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΘΗΣ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ!!ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ 'ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ  ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΥΣ PATRIOT  ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ, ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ....ΑΡΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ".ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ. Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ "ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ'.Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΠΕ 'ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ".ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ , ΚΑ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ.ΑΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΕΝΩ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ S400  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ(PATRIOT-ARROW-DAVID SLING KA)

2)ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΟΙ  ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ, ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ "ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΣΜΟ Τ  ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΑΜΠ-ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ". ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΝΩ Ο ΓΓΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΦΗΝΕΙ  ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ 29ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ',ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ,ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΟΓΓ/ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΡ.. ΤΟΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝΑΤΟ(ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ) ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΜΒΡΙΟΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ S400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

3)ΤΟ 2015 Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ MISTRAL  ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ S400  ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ MISTRAL  ΠΟΥ ΝΑΥΠΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

4)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΑΚΑΡ, ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ, ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ,  ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΥΣΤΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, , ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΩΝ.ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ F35 KAI S400.Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 7 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ Η "ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ',ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΕΜΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ , ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.