Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Με τον Πορθητή στην Κύπρο, ο Πάϊατ μιλά για win win συμφωνίες και ο Τούρκος Ακόλουθος Άμυνας μιλά για “φιλία”

Μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν στην κρίση με την Τουρκία , όπου κι αν αυτή εκδηλωθεί. Το ΄χει πει ο Ε.Αποστολάκης από την εποχή που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ, το γράφουμε, το λέμε κάποιοι δημοσιογράφοι ήρθε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα απλά να το επιβεβαιώσει με την ομιλία του και τις απαντήσεις του στο συνέδριο που οργανώνει η ΠΑ στο Τατόϊ.

Ο κ.Πάϊατ εμπειρότατος διπλωμάτης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού οι οποίες φυσικά είχαν να κάνουν με την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ. Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για συμφωνίες win win για όλους για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή και για την έννοια που έχουν οι ΗΠΑ για την κατάσταση. Ίσως κάποιοι να περίμεναν ότι θα ΄λεγε κάτι παραπάνω ,όπως για παράδειγμα ότι οι ΗΠΑ αν χρειαστεί θα αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στο “κοινό” βρισκόταν και ο ακολουθος Άμυνας της τουρκικής πρεσβείας,ο οποίος πήρε το λόγο κι έκανε μία…φιλειρηνική τοποθέτηση περί συνεργασίας και φιλίας με την οποία συμφώνησε ο Τζ. Πάϊατ.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά λέγονται την ώρα που η Τουρκία έχει εγκαταστήσει παράνομα ένα γεωτρύπανο στην ΑΟΖ της Κύπρου και κανένα δεν την ενοχλεί!
Ο κ.Πάϊατ μεταξύ άλλων μίλησε για τα κέρδη από το φυσικό αέριο που πρέπει να μοιραστούν σ΄ όλους στην Κύπρο. Αυτά όπως είναι γνωστό η Λευκωσία μόνη της τα ΄χει προτείνει . Παρόλα αυτά η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί.