Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Όλο το τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: “31 Ιουλίου φεύγετε από το πρόγραμμα F-35”! Όλη η επιστολή Σάναχαν στον ΑκάρΗ επιστολή που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν στον Τούρκο ομόλογό του Χ.Ακάρ είναι τελεσίγραφο: “31 Ιουλίου η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 θα τελειώσει, εκτός αν μέχρι τότε η Τουρκίας ακυρώσει την προγραμματισμένη αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400”, γράφει ο Σάναχαν στον Ακάρ.

Το Ahval δημοσιεύει την επιστολή Σάναχαν:


Τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αρχίσει την παράδοση των S-400s στις 21 Ιουνίου. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι S-400s δεν θα παραληφθούν τον Ιούνιο.
Πληροφορίες αναφέρουν,ότι η παράδοση καθυστερεί λόγω των προσδοκιών για συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 στην Οζάκα στις 28-29 Ιουνίου.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Ροστέκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η παράδοση των S-400 θα αρχίσει τον Αύγουστο.
“Τα πάντα είναι έτοιμα, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε τις παραδόσεις σε δύο μήνες, έχουμε πάρει προκαταβολές και έχει εξασφαλισθεί πίστωση.Εκτός από αυτό, έχουμε ολοκληρώσει την εκπαίδευση ( για τους Τούρκους), ανέφερε σύμφωνα με τον Sputnik Türkiye.
Πριν από λίγες μέρες, η Ουάσινγκτον συμπεριέλαβε στον κατάλογο κυρώσεων έναν μεγάλο αριθμό ρωσικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παράγουν S-400. Οι κυρώσεις ισχύουν και για τις τρίτες χώρες που θα συνεργαστούν με αυτές τις επιχειρήσεις.