Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Ερντογάν ο Σουλτάνος που είναι έτοιμος να γονατίσει στον “πλανητάρχη”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο Ερντογάν μας απειλεί ότι θα υπογράψει συμφωνία με τη Λιβύη για την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Μεσόγειο. Η Λιβύη, όμως,  ετοιμάζεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε μετά από την επίσημη δήλωση του σουλτάνου ότι στέλνει όπλα στην Λιβύη.

Η εφημερίδα El Hayat που εκδίδεται στο Λονδίνο , τονίζει ότι η κυβέρνηση της βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχει τα ανατολικά της Λιβύης θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας εναντίον της Τουρκίας για την παραβίαση του εμπάργκο όπλων σε βάρος της χώρας της. Η κυβέρνηση κατηγορεί επίσημα την Άγκυρα για ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης .
Ο Μουσά Ιμπραχήμ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος Τύπου του Καντάφι κατήγγειλε την Τουρκία για τη μεταφορά 6000 τρομοκρατών του ISIS  στην Λιβύη.
Με ποιους λοιπόν θα συνεννοηθεί και ποιος θα εμπιστευτεί τον Ερντογάν για να υπογράψει μαζί του  συμφωνία για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Ο σουλτάνος από την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας του προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου. Αντ΄αυτού κατάφερε να έρθει σε ρήξη με όλο τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο.
Η εφημερίδα El Vatan που εκδίδεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: “Από την ψευδαίσθηση της ηγεμονίας στον εφιάλτη της πτώσης”, γράφει : “Όταν ξεκίνησε η αραβική άνοιξη όλοι σκέφθηκαν ότι ήταν μια ευκαιρία που προσφέρθηκε στην Τουρκία σε χρυσό δίσκο. Η Άγκυρα προσπάθησε με τη βοήθεια των Αδελφών Μουσουλμάνων να επιβληθεί στην ευρύτερη περιοχή.  Μετέφερε τρομοκράτες απ’ όλο τον κόσμο στη Συρία και στήριξε όλες τις παράνομες οργανώσεις τους”.
Η  El Beyan επίσης ,δημοσιεύει άρθρο με τίτλο “Η Τουρκία επιθυμεί πόλεμο”, στο οποίο επισημαίνεται η ιδιαιτερότητα των Τούρκων. Ειδικότερα αναφέρεται:”Οι Τούρκοι δεν σκέπτονται όπως οι Άραβες, οι Δυτικοί, οι Εβραίοι, οι Ιρανοί. Έχουν ένα δικός τους τρόπο σκέψης. Κοιτάζουν μόνο τι έχουν αποκτήσει και αδιαφορούν για αυτά που κατέστρεψαν, για αυτούς που αφάνισαν”.
Σχεδόν ομόφωνες οι κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας στον αραβόφωνο Τύπο.  Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Αιγύπτου El Ahram  γράφει ότι ο Ερντογάν άνοιξε τις πύλες της Κολάσεως για τον λαό του.
Ο σουλτάνος κατάφερε μέχρι σήμερα να χειραγωγεί τους οπαδούς του, γιατί αναλώθηκε στην φιλολογία της στήριξης των αδικημένων, των καταπιεσμένων από το Κεμαλικό κατεστημένο. Απελευθέρωσε την μαντήλα που είχε απαγορευτεί με τη Χούντα του Εβρέν, διευκόλυνε την είσοδο στα Πανεπιστήμια των αποφοίτων των ιεροσπουδαστηρίων.
Καλλιέργησε το μίσος μεταξύ των πολιτών και ελέγχοντας πλήρως τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία κατάφερε να κλείσει το στόμα κάθε αντίθετης φωνής.  Τα μέλη του Κόμματος του είναι μια κακόφωνη χορωδία ανίκανων, απαίδευτων , άπληστων ατόμων, χωρίς προσόντα που έχουν σαν μοναδικό στόχο τον πλουτισμό.
Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια παντοδυναμίας άρχισε να αμφισβητείται από φίλους, συνεργάτες και ψηφοφόρους.
Η νίκη του Ιμάμογλου στον Δήμο Κωνσταντινούπολης δεν έπληξε μόνο το κύρος, την παντοδυναμία του Ενρτογάν . Θα προκαλέσει σύντομα μεγάλο πρόβλημα για όλη την οικογένεια του, αφ΄ενός γιατί θα σταματήσει να χρηματοδοτεί όλα τα “φιλανθρωπικά ιδρύματα” της οικογένειας, αφ΄ετέρου γιατί θα ελέγξει που δαπανήθηκαν όλα τα κονδύλια που δόθηκαν σε αυτά τα ιδρύματα….
Πολλοί αναμένουν να καταφέρει ο Ενρτογάν με την ανατολίτικη κουτοπονηράδα του να πείσει τον Τραμπ για τους  S-400. Το πιθανότερο, όμως, είναι να δηλώσει πλήρη υποταγή στον πλανητάρχη . Εικάζουμε ότι θα τον εκλιπαρήσει να τον σώσει από ένα δυσάρεστο τέλος που πλησιάζει σαν χιονοστιβάδα , κι εκείνος να του εκπληρώσει κάθε επιθυμία .  Αυτό που θα του πει δηλαδή με λίγα λόγια είναι : “Σώσε με και θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις”. Γι αυτό άλλωστε απελευθέρωσε τον υπάλληλο του αμερικανικού Προξενείου που ήταν κατηγορούμενος με βαριές κατηγορίες.