Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ/ΔΕΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ. Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 31-3-2019, ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ . ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΜΠΕΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ.

2)ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ "ΠΟΝΤΑΡΕΙ" ΣΤΟΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ.ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ,ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ " ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

3)ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ, ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 31-3-2019.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ.

4)ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΙΜΡΑΛΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ/ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡΥΣΧΙΣΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ HDP  ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ.ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AKP  ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΠΙΡΡΟΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ....

5)Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΡΙΘΜΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023 (ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ) ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ. Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ 1994, ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ-ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΛΙΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ-ΑΚΣΕΝΕΡ-ΙΝΤΣΕ ΚΑ  ΜΕΣΑΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ..ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΕΡΥΣΧΥΕΙ  ΑΚΟΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΑΛΛΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 'ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΠΛΗΓΕΣ"..

6)ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ 39 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΛΝΤΡΙΜ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΛΠΙΔΕΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ  ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ,Ο ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΑΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ  ΤΟΥ ,ΩΣ  ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΟΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....

7)Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΛΙΧΙΟΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΠΑΘΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.ΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΝΑ 'ΤΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ"(ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ....), ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

8)ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ,ΟΠΩΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ.ΛΟΓΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.

9)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΓΩΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΗΤΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Ή ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ .ΚΑΙ ΥΠΟΨΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ.ΑΣ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΟΥΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ.

10)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ 'ΤΡΙΟ" ΤΩΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ ΚΑΙ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛ ΠΟΥ 'ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ" ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ.Η ΤΥΧΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ AKP"  ΤΟΝ ΠΡΟΒΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ.ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2019-2020  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ..