Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ,ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ....ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.ΕΔΡΟΥΓΟΣ

.1)Στη Ροδοπη νέο 3-0 με μικρή πιθανότητα να σπάσει ο Ε Στυλιανίδης της ΝΔ την τριάδα και να γίνει το 2-1 πάντα υπέρ των μειονοτικών. Δηλαδή, ή το ολοκληρωτικό 3-0 όπως και το 2015 (απο 1 έδρα σε μειονοτικούς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) ή 2-1 με 2 έδρες η ΝΔ και 1 το ΚΙΝΑΛ. Στην Ξάνθη διαφαίνεται 2-1 αλλά υπέρ των Χριστιανών με 2 ΝΔ και 1 ΣΥΡΙΖΑ (ο μειονοτικός θα είναι ο Ζεϊμπεκ του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ στον Έβρο το σίγουρο είναι το 3-1 υπερ ΝΔ με πολλές πιθανότητες να γίνει ακόμη και 4-0

.2) Το "προβλημα", όπως καταλαβαίνετε βρίσκεται στην Ροδόπη όπου η αναλογία ψήφων είναι περίπου 50-50. Από τη μια έχουμε συσπείρωση και ισοκατανομή δια του 3 των μειονοτικών ψήφων και από την άλλη έχουμε πολυδιάσπαση των χριστιανικών ψήφων σε πολλά κόμματα. Αυτό καθιστά το έργο του όποιου επίδοξου χριστιανού υποψηφίου δύσκολο μιας και θα πρέπει να συγκεντρώσει πάνω απο 10.000 ψήφους για να "σπάσει" το μειονοτικό τρίο. Για παράδειγμα... στη Ροδόπη εκλέγονται 3 βουλευτές και ψηφίζουν περίπου 100.000 άτομα, στις ευρωεκλογές ψήφισαν περίπου οι 60.000 με το 50-50 χριστιανών και μουσουλμάνων έχουμε αυτόματα 30.000 χριστιανικές και 30.000 μουσουλμανικές ψήφοι. Οι μουσουλμανικοί ψήφοι θα πάνε δια του 3 ώστε ο κάθε υποψήφιος να λάβει από 10.000 σταυρούς.

3)Πιο πιθανό σενάριο είναι να εκλεγούν 1 από τη ΝΔ ( ο Μουσταφά Κατραντζή), 1 απο το ΣΥΡΙΖΑ (ο Αϊχάν Καρα Γιουσούφ) και 1 από το ΚΙΝΑΛ (ο Ιχάν Αχμέτ). Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ θα πάρει το 50% των χριστιανικών ψήφων, αυτό συνεπάγεται ότι θα πάρει περίπου 15.000 οι οποίοι θα μοιραστούν στους 3 χριστιανούς υποψηφίους (οι άλλοι 2 είναι μουσουλμάνοι). Αυτό σημαίνει ότι για να εκλεγεί βουλευτής χριστιανός θα πρέπει ή να συγκεντρώσει πάνω από 10.000 σταυρούς, δηλαδή να πάρει τα πάνω από τα 2/3 των χριστιανών ψηφοφόρων της ΝΔ για να εκλεγεί με την πρώτη κατανομή ή να έχει την τύχη με το μέρος του στη δεύτερη κατανομή όπου ή τρίτη έδρα (οι 2 πρώτες κερδίζονται από την πρώτη κατανομή) κερδίζεται από τον υποψήφιο με τους περισσότερους σταυρούς (πλην των 2 πρώτων) αλλά σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα στο σύνολο της περιφέρειας ΑΜΘ, μιας και η Κομοτηνή είναι η έδρα της περιφέρειας)

.4)Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα η εκλογή χριστιανού υποψηφίου στη Ροδόπη είναι συνδυασμός γόρδιου δεσμού, ΣΟΥΝΤΟΚΟΥ και σταυρόλεξου για πολύ δυνατούς λύτες. Εκτός κι αν η ΝΔ συσπειρωθεί τόσο πολύ και εφελκύσει περί τις 18.000 χριστιανικούς ψήφους και να ξεπεράσει σε σταυρούς προτιμησης ο όποιος χριστιανός υποψήφιος τον συνυποψήφιο του μουσουλμάνο και να κόψει πρώτος το νήμα της σταυροδοσίας.

5) Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω συνέχεια στην εκλογή Ροδοπίτη και μέσω του επικρατείας ως αντιστάθμισμα και πολιτικό ισοδύναμο στην δύσκολη αποστολή των υποψηφίων που δίνουν τη μάχη του σταυρού στη Ροδόπη.

6)Στην παραπάνω ανάλυση μου έλαβα υπόψη το μεγάλο ποσοστό αποχής, στην απουσία πολλών μειονοτικων για εργασία στο εξωτερικό αλλά και στην εν'ισχυση των ψηφων τους από "εκδρομείς" από την Τουρκία. Το τελευταίο σενάριο θα παίξει και πάλι, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Αναγκαίο και επιτακτικό η ψήφιση νόμου όπου να δίνεται το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς ανά τον κόσμο.


7) Η προσπάθεια τους για 3-0 πάλι μπορεί να ναυαγήσει αν συλλογικά σκεφτούμε πονηρά..
..
1ον
Χαμένοι ψήφοι ειναι ολοι πλην των κομμάτων που φαίνεται ότι θα βγάλουν βουλευτές στην Περιφέρεια. Συνεπώς κάτι σε Λεβέντης, Λαός, ανταρσία κλπ εξωκοινοβουλευτικα πρέπει να αποφευχθούν.

2ον η ψήφιση των άλλων ψηφοδελτίων πρέπει να είναι στοχευμένη... αλλα αυτό είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.