Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Ποιος Στρατηγός δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ λόγω της “στροφής” για τις Πρέσπες

Ένας Στρατηγός έφθασε μια ανάσα από το να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αλλά η “στροφή” του κόμματος στην απόλυτη αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών, αποτέλεσε αξεπέραστο εμπόδιο, αφού ο παραλίγο υποψήφιος δεν “βάζει νερό στο κρασί του” σ΄ αυτό το ζήτημα.

Ο λόγος για τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε δεχτεί πρόταση από τη ΝΔ για να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Τότε ακόμη η ΝΔ δεν είχε δημοσιοποιήσει την θέση της για τη συμφωνία των Πρεσπών και την απόλυτη τήρησή της.
Ο Στρατηγός Φράγκος που “το ΄χε ξαναδεί το έργο” με τη ΝΔ, δεν είχε απαντήσει ,ζητώντας χρόνο για να σκεφτεί. Η αλήθεια είναι ότι ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός γιατί όπως πολλοί άλλοι καταλάβαινε ότι η ΝΔ περισσότερο ανακουφίστηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας ότι ένα πρόβλημα που το έβρισκε μπροστά της ,της το έλυσε ο Τσίπρας!
Πριν μερικές μέρες μεταφέρθηκε στον Φράγκο νέα πρόταση για να κατέβει υποψήφιος με σταυρό στην Α΄Θεσσαλονίκης! Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ αρνήθηκε και κατάλαβε ότι κάτι έχει αλλάξει. Δεν άργησε να δικαιωθεί. Ο καθηγητής στο Πάντειο και υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας Άγγελος Συρίγος με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε αυτό που πάντα πίστευαν στη ΝΔ, αλλά δεν το έλεγαν για λόγους εκλογικούς.

Στη συνέχεια ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα τηρήσει την συμφωνία των Πρεσπών. Όχι ότι υπήρχε κάποια αμφιβολία.
Συνεπώς ο Στρατηγός δικαιώθηκε από την επιλογή του να μην βιαστεί. Το ένστικτό του τον καθοδήγησε σωστά. Γιατί αν είχε δεχτεί να ήταν υποψήφιος, τώρα θα ΄πρεπε να αποχωρήσει. Οι θέσεις του για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι γνωστές και “ανελαστικές”.