Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΕΠΟΝΤΑΙ KAI NA ANHΣΥΧΟΥΜΕ..../ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΠΟΛΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΑΚΓΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΛΟΓΩ S400/F35  ΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ  ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.....(ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

2)ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ(ΑΝΩΝΥΜΟΙ.ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ) ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ (ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ ) ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ (ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 14-18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE  ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ F35A.

3)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ S400 , ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ G20  ΣΤΗΝ ΟΣΑΚΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ.

4)ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΕΧΟΥΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ'ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ S400"  ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.Ο ΑΚΑΡ ΜΑΛΙΣΤΑ-ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΦΦΟΡΟΥΜΑΙ-ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΤΡΙΚ ΣΑΝΑΧΑΝ , ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ  ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΩΚΕΑΝΙΑ.

5)ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ -ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ-ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ  ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ (ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12-ΑΦΡΟΔΙΤΗ), ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΑΡ, ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ (ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΜΕΩΝ' ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΓΙΟΥΖ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΤΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΑΤΜΑΝ ΚΑΙ ΙΣΜΑΗΛ ΓΚΟΥΝΙΚΑΓΙΑ.

6)ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΛΙΤΣ, ΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ F35 ΚΛΠ, ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ.

7)ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΗ-ΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΙΘΜΟΥ  ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ.

8)ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ 4 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ, ΕΝΩ ΑΛΛΟ 2 ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ 20 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ EGLIN  ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ , ΣΤΗΝ  ΒΑΣΗ LUKE ΑΡΙΖΟΝΑ.

9)ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΞΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ-ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ.

10)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΕΕΙΣ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΤΟΝ ΥΠΕΞ  ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΟΙΓΚΟΥ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ , ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΑΤΡΟΥΤΣΕΦ..

11)ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ 117 ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ ΤΩΝ S400.(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

12)ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ,(ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑΣ/ΜΟΥΓΚΛΑΣ  ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ".ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟΤΟΥ  ΜΕΙΡ ΜΠΕΝ ΣΑΜΠΑΤ.

13)ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ ΤΗΣ ΝΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  ΤΩΝ F35 ΤΟΥ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ. ΔΥΟ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΥΠΟΨΗ Η ΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΠΟ 18-24 ΜΗΝΕΣ.

14)ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΚΟΚΤΣΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

15)ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ/ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S400  , ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΝΟΒΟΡΟΣΙΣΚ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ(ΚΟΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ-ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ.