Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

NΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ./ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΕΙ, ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ 'ΚΟΚΚΑΛΑ".ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ.

2)ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ  Η ΕΕΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ , ΕΙΝΑΙ 'ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ". ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ"ΦΙΝΙΚΗ-1",  ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΚΑΜΑ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΗ.ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ;ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

3)ΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΗΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ  ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΗΜΕΙΑ, Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

4)ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο  Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ -ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ-ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ. ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ  ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ/ΚΟΛΠΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 'ΧΑΣΤΥΚΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ'.ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

5)ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ  ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

6)ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ Ε ΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ.

7)ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ...ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΦΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΓΗ ΔΕΝ 'ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ".

8)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ/ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ 'ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ' ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΚΛΠ.ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΚΑΤΑ ΜΑΔΟΥΡΟ/ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ-ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ/ΚΙΜ,ΚΑΙ ΡΩΣΑΣ/ΠΟΥΤΙΝ/ΣΙΛΟΒΙΚΙ/ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΚΛΠ.ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΠΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

9)Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ,ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ , ΠΡΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΧΑΓΗ-ΛΟΝΔΙΝΟ.

10)ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΘΜΗΣΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ.

11)ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΩΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.Η ΕΕ-ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ-ΥΛΟΠΟΙΕΙ 26 ΔΕΣΜΕΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΥΛΟΠΟΙΕΙ 8 ΠΑΚΕΤΑ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΙΟΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΤΕΛΟΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ι 9ΔΕΣΜΕΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ