Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

TOYΡΚΙΚΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ///ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ./ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΟΕOI EΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟΤΟΥ ΓΕΕΘΑ/ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019. Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ /ΚΟΛΠΟ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΠΑΜΟΥΡ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ "ΓΙΑΒΟΥΖ".

2)ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ  ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ.

3)ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΟΙΟ"ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ  ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΛΕΕΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.(ΜΕΣΑ ΣΕ 4-5 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΕΜΑΧΙΑ)

4)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΧΕΙ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Η ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ "ΦΙΝΙΚΗ-1" ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ(ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ). Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΑΝΔΡΕΑΣ/ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ. ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ  ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΚΩΜΟΥ

5)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ(ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ  ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ).

6)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ.

7) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΑΒΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΣ "ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ ΓΙΑ ΜΗ-ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ..."'. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ(ΤΑΞΗΣ 81 ΤΗΣ ΣΣΕ) ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ), ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.ΑΠΟ 3 ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ , .., ΕΝΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ(ΠΡΟΣΚΕΙΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ  Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΕ  ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ  ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ, ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΚΟΤΖΙΑ ΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... ΑΡΙΣΤΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ , ΕΝΩ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ /ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.

8)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ1974 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ  ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΡΘΡΩΝ ΑΦΟΥ  ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ), ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΝΑ  ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ....ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ....ΣΥΝΤΟΜΑ  ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....

*Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΟΥΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΗ(ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΛΑΡΙΣΑ), ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΑΝΔΡΕΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥ  ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑ..ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΕ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ, ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΑ -ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ  Γ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ/ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ NRDC-GR  ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΤΙΜΟΥ Α/ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ(ΤΑΞΗΣ 82 ΤΗΣ ΣΣΕ)ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...