Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ .ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΙΒΥΚΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟΥ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ "ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ" ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ  NA ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΕΡΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.(ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΣΤΙΣ  ΝΗΣΙΔΕΣ ΡΩ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ 11 ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ)

2)ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙ  ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ , ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ  ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΝΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ-ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΑ-ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΟ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ/ΚΡΗΤΗ/ΑΚΤΕΣ ΛΙΒΥΗΣ.

3)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ/ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΕΝΩ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΕΝΑ  ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ..ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΙ  ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ ΕΣΡΕΦ ΓΙΓΚΙΤ, ΜΕΤΙΝ ΑΤΑΣ , ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ , ΜΠΙΛΓΚΕΛ ΚΑ

4)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΝΑΝ ΟΖΜΠΑΛ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙΣΑΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΧΜΕΤ ΚΕΝΤΙΡ, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΜΝΤΟΥΛΑΧ ΡΕΤΣΕΠ.

5) Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ.ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ,Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΤΤΑΛΕΙΑ,ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ,ΜΕΡΣΙΝΑ ΚΑ.

6)Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΟΖΜΠΑΛ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ/ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟΛΑΕ ΓΙΕΒΜΕΝΩΦ.

7)ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΙΒΥΗ Η /ΚΕΡΥΝΑΙΚΗ/ΒΕΓΓΑΖΗ/ΤΟΜΠΡΟΥΚ, Η ΕΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΝΑ/ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΡΑΙΤΖ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΤΟΝΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ.. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

8ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΝΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ/ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ' ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ," ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΟΖΜΠΑΛ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ-ΟΤΙ ΜΕΛΕΤΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ....

9)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ,  ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΜΕ  "ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ" ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...

10)ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΣΟΥΝ  ΕΛΛΗΜΕΝΙΣΜΟ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ-ΛΑΡΝΑΚΑΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ /ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΤΟΥ  ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ , ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ  ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΚΟΡΙΟΛΩΦ , ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.