Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Η “ανοιχτή γραμμή” Παναγιωτόπουλου-Αποστολάκη και ο Πτέραρχος που ενδέχεται να αναλάβει ρόλο

“Ανοιχτή γραμμή” με τον πρώην πλέον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη έχει ο νυν ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να κριθεί. Η συνεργασία στη χώρα μας δεν είναι συνηθισμένη και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν Παναγιωτόπουλος-Αποστολάκης δίνει κάποια ελπίδα, ότι τα αυτονόητα μπορούν γίνουν.

Ο νέος ΥΕΘΑ σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να “θωρακίσει” τον υπουργικό διάδρομο αλλά και το γραφείο του, από τις επιχειρούμενες “επιδρομές κομματικών καμικάζι”, οι οποίοι άλλον υπουργό ανέμεναν και άλλος τους προέκυψε. Μέχρι στιγμής ο ΥΕΘΑ αλλά και το επιτελείο του αντιστέκονται στο ανεξήγητο έτσι κι αλλιώς κλίμα “ρεβανσισμού” το οποίο κάποιοι θέλουν να επιβάλουν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επειδή δεν υπάρχουν “στόχοι” έχουν αναγκαστεί να “κυνηγούν δικούς τους” που απλώς έκαναν τη δουλειά τους!
Αυτά είναι γραφικότητες οι οποίες προφανώς θα ξεθυμάνουν, αν το υπουργικό επιτελείο δεν υποχωρήσει από τη μέχρι στιγμή στάση του.
Σ΄ ότι αφορά στη στελέχωση του επιτελείου του ο ΥΕΘΑ έχει κάνει ήδη επαφή με Πτέραρχο, Επίτιμο Α/ΓΕΑ, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σύντομα στην πρόταση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο επιτελείο Παναγιωτόπουλου.