Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Η Γερμανία αρνείται να στείλει στρατεύματα στη Συρία, όπως ζητουν οι ΗΠΑ

Η Γερμανία αρνείται να στείλει στρατεύματα στη Συρία, όπως ζητουν οι ΗΠΑ
Το Βερολίνο αρνείται να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία, όπως ζητεί η Ουάσινγκτον
Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα (8/7) αμερικανικό αίτημα να στείλει χερσαία στρατεύματα στη βόρεια Συρία, ένα θέμα που προκαλεί διαφωνίες στους κόλπους του συνασπισμού της A. Merkel.«Όταν λέω πως η γερμανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να διατηρήσει τη δύναμή της στους κόλπους του συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ξέρουμε όλοι αυτή δεν περιλαμβάνει χερσαία στρατεύματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος S. Saibert στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Οι ΗΠΑ ζήτησαναπό τη Γερμανία, μέσω του αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία, του J. Jeffry, να παράσχει χερσαία στρατεύματα και περίμεναν γρήγορα μια απάντηση.
«Αναζητούμε εδώ (στη Γερμανία) και μεταξύ των άλλων εταίρων του (διεθνούς) συνασπισμού» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος περιλαμβάνει 80 χώρες, «εθελοντές έτοιμους να εμπλακούν», είχε δηλώσει ο Jeffry στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.
«Εδώ και πολλά χρόνια, η Γερμανία προσφέρει μια σημαντική και αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο συμβολή στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους», υπογράμμισε απαντώντας ο Saibert.
Η γερμανική συμμετοχή σ' αυτόν τον συνασπισμό έγκειται ουσιαστικά σε αναγνωριστικές πτήσεις και στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.
«Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τους αμερικανούς συμμάχους μας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνεχιστεί η δέσμευση στην περιοχή», πρόσθεσε.
Η εντολή για τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Συρία εκπνέει στα τέλη Οκτωβρίου. Το κοινοβούλιο θα πρέπει ακολούθως να αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια.

www.bankingnews.gr