Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης ζητάει να ψηφιστούν... τούρκοι!


"Άγιοι μου ομογενείς… ψηφίστε Τούρκους που μπορούν να εκλεγούν…"

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Αμέτ Μετέ, παραβιάζοντας και υπερβαίνοντας το θρησκευτικό του σχήμα και ρόλο, ακάθεκτος με ανακοίνωσή του συνεχίζει να προκαλεί με σαφή στόχο την διασπορά μίσους μεταξύ των κατοίκων της Ξάνθης (αλλά και της Ροδόπης). Αυτή τη φορά καλεί τους μουσουλμάνους του νομού Ξάνθης (και της Θράκης), να ψηφίσουν "τούρκους" (ενώ δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, αλλά μουσουλμανική) υποψήφιους, και μάλιστα προτρέπει να ψηφιστούν εκείνοι που μπορούν να εκλεγούν, δηλαδή εκείνοι που "προτείνονται" από τις "διαφημιστικές φωτογραφήσεις" του τούρκου προξένου Κομοτηνής ή εκείνοι που προωθούνται από το παρακρατικό σύστημα της Άγκυρας (σε καφενεία, τζαμιά και από σπίτι σε σπίτι) το οποίο και λειτουργεί ανεμπόδιστο στην Θράκη εξαιτίας της (σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου) καταγεγραμμένης υπολειτουργίας του κλιμακίου της ΕΥΠ στην Κομοτηνή (από τον Μάιο του 2018).

Ο ψευτομοφτής Ξάνθης, λοιπόν, όχι μόνο προτρέπει σε ψήφιση αποκλειστικά μουσουλμάνων (κατά παράβαση "τούρκων", όπως τους αποκαλεί), αλλά τολμά θρασύτατα να εμπλέκει την πολιτική με την θρησκεία, κινδυνολογεί για εξαφάνιση τζαμιών στην Θράκη και ζητάει οι ψήφοι των ελλήνων μουσουλμάνων να διαμοιραστούν κατάλληλα ώστε να υπάρξει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή η ψήφιση συγκεκριμένων προσώπων που θα εκλεγούν βουλευτές.

Η δήλωση του ψευτομουτφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ
Άγιοι ομογενείς μου

Η μουσουλμανική και τουρκική μειονότητα Θράκης είναι μία εθνική και θρησκευτική μειονότητα. Όπως πρέπει να στηρίζουμε την θρησκεία μας, έτσι πρέπει να στηρίζουμε και τις εθνικές μας ευαισθησίες. Στα πλαίσια αυτά όπως όλοι σας ξέρετε την επόμενη Κυριακή υπάρχουν οι εκλογές. Ας είναι επωφελείς για τη χώρα μας και τη μειονότητα μας. Το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτές τις εκλογές πέρα από χαρτί, είναι η τιμή μας, το μέλλον μας τα τζάμια μας και τα σχολεία μας.

Το να δίνεται ψήφος σε άτομα και στην νοοτροπία που θέλει να αποτελειώσει εθνικά και θρησκευτικά τη μειονότητα σημαίνει ουσιαστικά “Ελάτε γκρεμίστε τα τζαμιά μας και κλείστε τα σχολεία μας”. Σε περίπτωση που κινηθούμε με συνείδηση της ευθύνης που προσπαθήσαμε να περιγράψουμε, ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης θα ξεπεράσουμε με επιτυχία αυτές τις εκλογικές εξετάσεις και θα στείλουμε τους ανθρώπους μας για να μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο.
Οι εκλογές για μας είναι μία ευκαιρία. Για αυτό το λόγο η επιτυχία μας σε αυτές τις εκλογές, είναι πολύ σημαντική για το μέλλον μας. Για αυτό ως μειονότητα πρέπει να προσέξουμε τα εξής στοιχεία:
Ως μουσουλμάνοι Τούρκοι οπωσδήποτε να πάμε να ψηφίσουμε. Στο σημείο αυτό να ελέγξουμε τις συζύγους μας και το στενό μας περιβάλλον και να τους προειδοποιήσουμε να ψηφίσουν.
Προσέχοντας την ψήφο να την δώσουμε στους μουσουλμάνους Τούρκους αδερφούς μας. Να κινηθούμε με συνείδηση του ότι “η ψήφος είναι μία τιμή” και να μην παίξουμε τα παιχνίδια κάποιων σκοτεινών κέντρων που θέλουν να μας αφήσουν χωρίς βουλευτή. Διότι εδώ οι ψήφοι μας μοιράζονται μεταξύ των υποψηφίων μας. Αν ψηφίσουμε ασυνείδητα μπορεί να μείνουμε και χωρίς βουλευτή.

Πολύτιμα αδέρφια μου,
Να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο παιχνίδι. Να φερθούμε υπεύθυνα και έξυπνα. Να μην ξεχνάμε ότι τα παιχνίδια που παίζονται σε αυτή την εκλογική περίοδο, παίζονται για να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο. Για αυτό να μην παίξουμε αυτά τα παιχνίδια και να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψηφίους που μπορούν να εκλεγούν. Ευχή μας είναι να εκπροσωπηθούμε με δύο βουλευτές.
Είναι τραγική ειρωνεία να αναφέρεται "σε παιχνίδια που παίζονται στην Θράκη" εκείνος που εδώ και χρόνια μετέχει στα πιό επικίνδυνα παιχνίδια που αναπτύσσονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ελέω της απραξίας των κυβερνώντων εξ Αθηνών) εντός της Θράκης και εις βάρος της εθνικής ασφάλειας της περιοχής.
Είναι προσβολή στην Δημοκρατία να παρεμβαίνει ο συγκεκριμένος ψευτομουφτής ζητώντας να ψηφιστούν υποψήφιοι βουλευτές με βάση το θρήσκευμα (και την ψευδή τουρκική εθνικότητα) και όχι με βάση τα προσόντα.
Είναι προσβολή τόσο στη νοημοσύνη όσο και στο δικαίωμα της ελεύθερης, ανεμπόδιστης και μη επηρεαζόμενης ψήφισης πολιτικών προσώπων και πολιτικών ιδεολογιών από τους ψηφοφόρους. Αν μη τι άλλο, είναι μια εξόφθαλμη - δημόσια απόπειρα κατεύθυνσης ψήφων, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα αρμόδια όργανα του κράτους.

Το ερώτημα που εμείς θέλουμε να απευθύνουμε στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε, είναι:
- Τι ακριβώς έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι βουλευτές που εκλέχθηκαν (κατόπιν προτροπής του ίδιου) για να λυθούν τα προβλήματα των μουσουλμάνων της Ξάνθης και της Κομοτηνής; Μήπως τίποτε απολύτως, πέρα από το να απολαμβάνουν τα οφέλη του βουλευτή (μισθός κ.λ.π.) από τη θέση τους στο Ελληνικό Εθνικό Κοινοβούλιο;
Πόσα και ποιά προβλήματα των μουσουλμάνων της Θράκης αντιμετώπισαν οι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές;

Και μία ερώτηση προς "το κράτος των Αθιηνών": Ποιά κυβέρνηση, πότε και πως θα αναλάβει να προστατεύσει την Θράκη και τους πολίτες της από εγκάθετους της Άγκυρας στην περιοχή, οι οποίοι απειλούν την εσωτερική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών, διασπείρουν το μίσος και αποσκοπούν στην Κοσοβοποίηση της περιοχής; 
 
 https://kostasxan.blogspot.com