Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Ποιος είναι ο άνθρωπος που ο Ερντογάν είχε δίπλα του κρατώντας του το χέρι στις εκδηλώσεις για το πραξικόπημα

Ο Ταγίπ Ερντογάν, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι για την Τουρκία ένας ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος γνωρίζει να κερδίζει τα πλήθη. Δεν έχει ανάγκη από ομάδες επικοινωνιολόγων για να δώσει στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει και να δει. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος το απέδειξε ξανά.

Στη φωτογραφία από τις εκδηλώσεις τον βλέπουμε να ΄χει δίπλα του τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τη νύχτα της απόπειρας Τουργκούτ Αρσλάν. Ο Αρσλάν είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και τα σημάδια των χειρουργικών επεμβάσεων είναι εμφανή. Ο Ερντογάν τον είχε δίπλα του -όπως κι άλλους πρωταγωνιστές των γεγονότων- και του κρατούσε το χέρι σ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.



Ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να τιμά με τον τρόπο του όσους εκείνη τη νύχτα αντιστάθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Από την άλλη βεβαίως δεν έχει σταματήσει ούτε ένα 24ωρο να κυνηγά -τις περισσότερες φορές άδικα- όσους πιστεύει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με το κίνημα Γκιουλέν.