Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Παραδοχή του Τούρκου πρώην αρχηγού ΕΔ: Έχουν δίκιο οι ΗΠΑ για τα F-35, εμείς όμως διαλέξαμε S-400

Ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπουγ. Φωτογραφία via Facebook


Το πρόβλημα στην κρίση με τους S400 και τους Αμερικανούς είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληροφορίες των μαχητικών αεροσκαφών F35 θα ανεβαστούν στον υπολογιστή των S400, κάτι που οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να δεχτούν, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού Ιλκέρ Μπασμπούγ.

  • Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η Τουρκία έχει λάβει την απόφασή της να πάρει τους S400 και «αύριο μεθαύριο θα έρθουν στην Τουρκία». «Από δω και πέρα το να σκεφτεί κανείς να μην έρθουν σημαίνει ότι πλήττεται το κύρος της Τουρκίας. Κι εμείς ως Τούρκοι δεν το δεχόμαστε αυτό, το κράτος δεσμεύτηκε γι αυτό, πλήρωσε και επομένως αυτό το σύστημα θα έρθει. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό. Πλέον αυτό έχει τελειώσει. Θα έρθει. Επιστροφή δεν υπάρχει», ανέφερε.
Ωστόσο ο Ιλκέρ Μπασμπούγ ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι στην περίπτωση που το δει κανείς από την αμερικανική σκοπιά.
  • Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δώσουν τα πολεμικά μαχητικά F35 τότε η Τουρκία «θα ανεβάσει όλες τις ηλεκτρονικές πληροφορίες του μαχητικού αυτού αεροσκάφους στους S400», προσθέτοντας ότι θα δοκιμαστεί εάν τα βλέπει το ραντάρ ή όχι.
«Αυτό δεν είναι δυνατόν να το δεχτούν οι ΗΠΑ. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα 1,5 τρις δολαρίων και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν το λαμβάνει ή όχι το ραντάρ. Αυτό θα δοκιμαστεί καλύτερα με τους S400, επομένως τα F35 πεθαίνουν», ανέφερε.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
Ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπουγ. Φωτογραφία via Facebook Παραδοχή του Τούρκου πρώην αρχηγού ΕΔ: Έχουν δίκιο οι ΗΠΑ για τα F-35, εμείς όμως διαλέξαμε S-400 TOPICS:F35S400ενοπλες δυνάμειςΙλκέρ Μπασμπούγπρώην αρχηγόςΤουρκικός ΣτατόςΧαμπέρτουρκ July 5, 2019 21 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedIn Το πρόβλημα στην κρίση με τους S400 και τους Αμερικανούς είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληροφορίες των μαχητικών αεροσκαφών F35 θα ανεβαστούν στον υπολογιστή των S400, κάτι που οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να δεχτούν, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού Ιλκέρ Μπασμπούγ. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η Τουρκία έχει λάβει την απόφασή της να πάρει τους S400 και «αύριο μεθαύριο θα έρθουν στην Τουρκία». «Από δω και πέρα το να σκεφτεί κανείς να μην έρθουν σημαίνει ότι πλήττεται το κύρος της Τουρκίας. Κι εμείς ως Τούρκοι δεν το δεχόμαστε αυτό, το κράτος δεσμεύτηκε γι αυτό, πλήρωσε και επομένως αυτό το σύστημα θα έρθει. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό. Πλέον αυτό έχει τελειώσει. Θα έρθει. Επιστροφή δεν υπάρχει», ανέφερε. Ωστόσο ο Ιλκέρ Μπασμπούγ ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι στην περίπτωση που το δει κανείς από την αμερικανική σκοπιά. Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δώσουν τα πολεμικά μαχητικά F35 τότε η Τουρκία «θα ανεβάσει όλες τις ηλεκτρονικές πληροφορίες του μαχητικού αυτού αεροσκάφους στους S400», προσθέτοντας ότι θα δοκιμαστεί εάν τα βλέπει το ραντάρ ή όχι. «Αυτό δεν είναι δυνατόν να το δεχτούν οι ΗΠΑ. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα 1,5 τρις δολαρίων και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν το λαμβάνει ή όχι το ραντάρ. Αυτό θα δοκιμαστεί καλύτερα με τους S400, επομένως τα F35 πεθαίνουν», ανέφερε. ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Πηγή: Παραδοχή του Τούρκου πρώην αρχηγού ΕΔ: Έχουν δίκιο οι ΗΠΑ για τα F-35, εμείς όμως διαλέξαμε S-400 https://hellasjournal.com/2019/07/paradochi-toy-toyrkoy-proin-archigoy-ed-echoyn-dikio-oi-ipa-gia-ta-f-35-emeis-omos-dialexame-s-400/