Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ F35-ΤΟΥΡΚΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ..ΠΕΡΙ SUSPENSION/ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΟΣ ../ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΑΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ,ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ,ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΗ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 8 ΧΩΡΕΣ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΕΝΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΜΕΧΡΙΤΗΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ/ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S400.

2)ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35  ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2020.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ 9 ΜΗΝΕΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

3)ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΩ ΑΝ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΤΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ/CAATSA  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ,ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Ο ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣΑΡΑΒΙΑΣ, ΤΩΝ ΗΑΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)

4)ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΛΕΝ ΛΟΡΝΤ ΚΑΙ Ο  ΒΟΗΘΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΤΡΑΧΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ,ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

5)ΤΑ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE  ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

6)ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31-7-2019 ΘΑΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ EGLIN  ΣΤΗΝ ΦΟΟΡΙΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ 20 ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ F35.

7)Η ΛΟΡΝΤ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΑΠΡΚΛΕΙΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΘΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ SUSPENSION/ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

8)ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΔΙΕΦΑΝΕΙ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΡΝΤ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ "ΣΧΕΔΙΑΖΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ."

9)ΓΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500-600 ΕΚΑΤ ΔΟΛ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ ΑΛΛΟΥ, ΕΝΩ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.

10)ΣΗΜΕΙΩΝΩ-ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ-ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ-ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ,ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ 900ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ 637 ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ(ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ 24 ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ).

11)ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η AΠΩΛΕΙΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 9 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΑΠΝΗΣΕΙ 1,24ΔΙΣΔΟΛ ΑΠΟ ΤΟ 1999.

12)ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35  ΗΤΑΝ Ο ΥΠΕΞ ΜAΙΚ ΠΟΜΠΕΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓOΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΚEΠΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ EΘΝΙΚΗΣΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΔΡ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤOΝ  ΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA. ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΖΕΦ ΝΤAΝΦΟΡΝΤ ,Ο ΔΙAΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜAΙΚ ΜΙΛΕΙ, O ΠΡΩΗΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝAΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΕΡΤΙΣ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝEΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ /ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S400  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ STEALTH 

13)Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΗΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΩΣ ΑΔΙΚΗ'.ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ. ΕΝΩ  ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΔΟΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

14)ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΗΠΑΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ.

15)ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΒΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ "ΟΥΡΕΣ'....ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...