Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Για γελοιότητες Μπάμπη Παπαδημητρίου και fake news κάνει λόγο η Liberation

Για γελοιότητες Μπάμπη Παπαδημητρίου και fake news κάνει λόγο η Liberation
Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Rothschild
Σκληρή απάντηση έδωσε η εφημερίδα Liberation στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου ο οποίος επέκρινε δημοσιογράφους εντός και εκτός Ελλάδος.
Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου σκληρής αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις, όμως δίνει και τη δική της απάντηση.Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Rothschild αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, αλλά σημειώνοντας ότι η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».
Αφού αναφέρει την τραγική φράση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα χασισοκαπνό γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ότι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους» συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε», επισημαίνει ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής
«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Liberation και συνεχίζει λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το απομακρύνει από την εικόνα που είχε η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

https://www.liberation.fr/planete/2019/07/10/elections-en-grece-quand-un-depute-s-en-prend-a-liberation_1739245?xtor=rss-450&utm_medium=Social&utm_source=Twitter&utm_campaign=dlvr.it

Τι είχε αναφέρει ο Παπαδημητρίου

Σε μια διαφορετική δήλωση αναφορικά με τους ξένους ανταποκριτές στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ.
«Υπάρχει, δυστυχώς, μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου κι έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους», είπε ο βουλευτής της ΝΔ την Τρίτη, όταν φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση των δύο, έφτασε κάποια στιγμή στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, με τίτλο: «Δυναστεία Μητσοτάκη – Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».
Τότε ο κ. Παπαδημητρίου εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις, κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών που καλύπτουν τις εξελίξεις στην χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέσα στο Μαξίμου υπήρχαν άνθρωποι που κάπνιζαν χασίς.
«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει.
Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι όλοι.
Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

www.bankingnews.gr