Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

H ΛΙΒΥΗ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΩΝ TOYΡΚΙΑΣ-ΗΑΕ .ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ /ΤΡΙΠΟΛΗ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΛΙΒΥΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΚΑΤΑΡ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑ-ΚΑΝΤΑΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΡΑΤΖ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΗΑΕ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΠΡΟΥΚ ΣΤΗΝ ΚΗΡΥΝΑΙΚΗ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο RENEGADE  ΧΡΗΣΘΕΙΣ ΩΣ 'ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΝΤΑΦΙ , Ο ΧΑΦΤΑΡ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΩΣ ΑΥΤΕΞΟΡΙΣΤΟΣ. Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ...ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΑΡΙΣΙ.

2)Ο ΧΑΦΤΑΡ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ. ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 12-15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ , ΑΠΟ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΛΙΒΥΗΣ(AWLAD), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΝΤ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΑΡΦΟΥΡ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ . ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ.ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Τ-54, Τ-55 , ΠΥΡΑΥΛΟΙ GRAD,ΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ MIG-21 KAI MIG-23  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ.

3)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΙΓΚΙΤΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΜΙΣΡΟΥΑΤΑ.Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ 2014, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΤΑ ΗΑΕ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΑ ΗΑΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΥΕΜΕΝΗ-ΕΡΥΘΡΑΙΑ-Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛ ΓΟΥΤΙΓΙΑ.

4)Ο ΧΑΦΤΑΡ ΤΟ 2015 ΜΕΣΩ ΓΑΛΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ MIRAGE  ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΠΕΝΙΝΑ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΑΕ.
5)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ 4 ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ, ΕΝΩ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΠΛΟΙΟ, .ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΗΑΕ ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΣ ΛΑΝΟΥΦ.. 32 ΛΙΒΥΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟΥΣ.

6)ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ 15 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ..ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΑΕ.ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛ ΑΜΠΡΑΚ .

7)ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ..ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΑΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛ ΧΑΝΤΙΜ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ,ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΛΙΒΥΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΗΑΕ.

8)ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ .

9)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ , ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ/ΕΝΑΝΤΙ  ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.

10)Η ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΩΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ -ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΗΑΕ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.