Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ S400. . ΑΠΟ ΣΙΩΠΗ-ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ./ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ S400,  ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

2)ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΕΡΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ.. ΟΛΟΙ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΕΡΕΣ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.

3)ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ . ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΗΝΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ή ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ,ΕΝΩ ΙΣΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ "ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ. ΑΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΙΣΤΕΙ Η ΟΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

4)ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΟΤΙ "ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕΤΑ F35  ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΣΟΥΧΟΙ-34 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥΧΟΙ-57". ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΟ-ΙΝΔΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

5)Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΘΕΛΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ F35,  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ-ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΚΛΠ.

6)ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΠ. Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΛΠ.

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ  ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ F35  ΣΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Θ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 20 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

8)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F35.  ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.(ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ/ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ 11 ΣΕΛΙΔΩΝ)

9)ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΡΩΣΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΚΟΡΟΤΣΕΝΚΟ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ 'Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΠΟΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

9)ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΑΝ ΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΑΒΙ ΚΟΤΣΑΒΙ, ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ.

10)ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗ 55 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ"/ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 50-54,

11)Ο ΑΚΑΡ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ "ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ OUT OF ΑREA"

12)ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ NATIONΑL DEFENSE AUTHORIZTION ACT/TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΚΑΙ  ΣΤΟ  CΟNSOLIDATED APPROPRIATION ACT TOY 2019 TOY ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ

13)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣΦ ΥΣΗΣ ΡΑΝΤΑΡ TPY/2  ΣΤΟΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ/ΜΑΛΑΤΕΙΑ/ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ-ΠΟΛΩΝΙΑ.. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ.

14)Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ.(ΕΡΕΥΝΑ)

15)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥΒΑΦΑΚ ΣΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΑΛ ΝΤΑΡΦΑ ΣΤΑ ΗΑΕ.

17)ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ,ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

18)ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΟΥΜΠΙΝΚΑ , ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΔΡΟΜΟ.

19)ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ 'ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΩΝ" ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ F35  ΤΑΧΘΗΚΕΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ. (ΕΧΕΙ ΧΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΩΣ ΕΧΩΝ ΚΟΝΕ ΜΕ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟΥΣ)

20)ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ "ΠΟΡΘΗΤΗΣ' ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΡΕΓΑΤΑ.(ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ)

21)ΒΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ 65% ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.