Σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης και με δηλώσεις που το επιβεβαίωναν έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Αποστολάκης και Παναγιωτόπουλος μίλησαν θερμά ο ένας για τον άλλο και γενικώς το κλίμα στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ ήταν αυτό που αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Δεν μπορούμε να πούμε να πούμε το ίδιο για το κλίμα που επικρατεί σε κάποιους από τους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ απ΄ όπου εκπέμπεται ένα ανεξήγητο κλίμα ρεβανσισμού! Ο ρεβανσισμός ήταν και παραμένει πάντα ανεξήγητος, αλλά στη δεδομένη στιγμή γίνεται και παράδοξος, αφού δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ποιοι θέλουν να πάρουν ρεβάνς από ποιους! Όπως έχουμε ξαναγράψει η ΝΔ  δεν μπορεί να “‘χει παράπονα” από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν…
Προφανώς τις πρώτες ώρες στο ΥΠΕΘΑ η νέα πολιτική ηγεσία δεν έχει εικόνα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποκτήσει και θα κινηθεί απολύτως στη γραμμή όσων είπε ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ωστόσο αυτές τις πρώτες ώρες ο νέος ΥΕΘΑ αλλά και ο ΥΦΕΘΑ είδαν τους “χακί συνδικαλιστές” που είναι το “αντίπαλο δέος” της ΠΟΕΣ και στους οποίους η ΝΔ έχει εκφράσει με δηλώσεις στελεχών της την υποστήριξη της. Ο ΥΦΕΘΑ μάλιστα τους χαρακτήρισε ως την “καλύτερη ομάδα”.