Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

TO MYΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ/ΜΕΓΙΣΤΗΣ.ΤΗΣ 12-7-2019//ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΑΡΑΜΑΤΑ.ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΝΗΣΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ/ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΝΗΣΙΔΑ ΡΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ(ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ). 142 ΝΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ "ΦΑΤΙΧ".ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.

2)ΣΤΙΣ 5 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚIΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΕΜΒΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ.ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΑΡΟΚΑΙΚΟ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΗΣΙΔΑ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΗ-ΟΥΣΙΩΔΗΣ  ΑΛΛΑ ΤΟ  ΟΛ ΟΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣ/ΑΝΤΙΦΕΛΛΟΣ/ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ..ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ ΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ./Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ 'ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ"..Η ΝΗΣΙΔΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΦΑΡΟ.ΑΠΟ ΤΟ1910. ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

3)ΣΤΙΣ 5.30 Η ΛΕΜΒΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΜΗ-ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ /ΕΝΝΟΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΙ 11 ΑΤΟΜΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ -ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ.

4)ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ.Η ΛΕΜΒΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ...ΑΝΤΙΛΙΠΤΗ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ(ΕΧΩ ΑΡΙΘΜΟΥΣ).ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΜΟΥΛΚΕΙ.. ΣΤΟ ΚΑΣ.ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΛΕΓΕΤΑΙ-ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ....Η ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ.

5)ΩΡΑ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ "ΚΟΝΕ' ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΤΟΚΑΣ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ.Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ.

6)ΩΡΑ10.30ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ.ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ.ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΛΕΥΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ. Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΗΣΙΔΑ ΡΩ.

7)ΣΤΙΣ 11.30/ΔΗΛΑΔΗ 6 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ 11 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΡΗΜΝΟ.ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

8)ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ 95ΑΔΤΕ/ΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ/ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ/ΚΑΡΕΑΣ/ΑΘΗΝΑ .ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΦΑΝΕΡΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΕΔΕ.ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΩ...ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ..KAI ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ.....ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ.....ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...

9)ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ.....ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ...

10)Η ΖΗΜΙΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ...ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΑΥΤΟ...ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΟ 'ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ'  ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.....

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ....