Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Yeni Şafak: «Ο στρατάρχης Χαφτάρ στη Λιβύη είναι πιόνι της Ελλάδας»

Yeni Şafak: «Ο στρατάρχης Χαφτάρ στη Λιβύη είναι πιόνι της Ελλάδας»
Ως «πιόνι της Ελλάδας» αλλά και των Εμιράτων και του Ισραήλ, παρουσιάζει ερντογανική εφημερίδα τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ της Λιβύης, διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της κοσμικής κυβέρνησης της Βεγγάζης στην Κυρηναϊκή, που πολιορκεί την ισλαμική κυβέρνηση στην πρωτεύουσα Τρίπολη και έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία.

Με τίτλο «Νέο πιόνι στην Ανατολική Μεσόγειο» δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εθνοϊσλαμικής και φιλοκυβερνητικής Yeni Şafak ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ο Λίβυος στρατιωτικός ηγέτης Χαλίφα Χαφτάρ αποτελεί πιόνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ και της Ελλάδας στον ενεργειακό πόλεμο που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα σχολιάζει το αυξημένο ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη σε σχέση με τον Χαφτάρ.
Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Μία ισλαμική στην Τρίπολη που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ και μια κοσμική στη Βεγγάζη που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Βεγγάζης, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), πολιορκεί την ισλαμική κυβέρνηση και τους τζιχαντιστές της στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Οι ισλαμιστές της Τρίπολης ενισχύονται δια θαλάσσης παρανόμως, παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ, από την Τουρκία.
tribune.gr