Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ /ΒΑ ΣΥΡΙΑ/ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΚΕΝΑ/ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ /14-8-2019

 
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤOΥΡΚΙΑΣ-ΗΠΑ ,ΑΝΑΦOΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ 'ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ",ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ EΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤHΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ EΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ/OYΡΦΑ(ΙΣΤΟΡΙΚΑ EDESSA,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ 6 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ 50-60 ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 4-5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

2)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ  ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ..Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ(14 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ/ΧΑΡΤΕΣ ΚΑ.

3)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (CENTCOM) ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ  ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ, ΕΝΩ ΗΔΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ 6ΜΗΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ...

4)ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ (ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ Ή ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΩΝ) ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ URFA.

5)ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙKΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ , ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ,Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.(ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙAΘΕΣΗ ΜΟΥ)

6)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ-ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ -ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΟΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ  B KAI C  ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.

7)ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 1150ΑΝΔΡΕΣ.

8)ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΝΜΠΙΤΖ /ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΤΟΥ 2018, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΒΑΣΗ.ΕΝΝΟΩ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΙ ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 11 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

9)Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΖΩΝΗ ΠΛΑΤΟΥΣ 32-40 ΧΛΜ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 5-14ΧΛΜ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ SDF  ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 5ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΩΣ "ΝΕΚΡΗ', ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 12-13ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΟ ΓΡΑΜΜΗ..(ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΝΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ,ΡΟΥΚΕΤΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ,ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΛΜΩΝ)

10)ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΗΘΕΛΑΝ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 400ΧΛΜ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 150-160 ΧΛΜ.

11)ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ-ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ, ΚΟΜΠΑΝΙ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΣΛΙ.

12)ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΜΠΕΡΤ ΜΑΚΓΚΕΡΚ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ'ΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ  ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΙΕΡ ΕΛ ΖΟΡ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ , ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.".ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ 'ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΟ 2023, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ'.

13)ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ-ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 4 ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ- ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ/ΝΤΟΧΑ-ΚΑΤΑΡ(ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ 14.200 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ)

14)ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ "Ο ΑΚΑΡ ΕΓΙΝΕ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ.... ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ,ΚΑΙ ΠΙΕΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΝΑ'.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ EUCΟM KAI CENTCOM  ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ....

15)ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΜΠΙΤΖ....ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.....

16)Ο ΑΚΑΡ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ) ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ-ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ 'ΜΕ ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ(ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ 9 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ)...'.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ 4 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,(ΟΝΟΜΑΤΑ ) Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΕΙ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΝΤΝΑΝ ΟΖΜΠΑΛ , ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

17)ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ  ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ SURUC /ΕΝΑΝΤΙ AYN AL ARAB/ΚΟΜΠΑΝΙ-ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΑ AΠΟ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ' ΤΟΥ 2016  ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΝΟΥΣΑΙΜΠΙΝ-ΚΑΜΙΣΛΙ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑΛ ΑΜΠΙΑΝΤ, ΣΟΥΛΟΥΚ, ΝΤΑΡΜΠΑΣΙΓΙΑ, ΚΑΙ RAS AL AYN  ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛ ΡΑΚΑ, ΧΑΣΑΚΑ ΚΑΙ AYN ISSA

18)ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ/ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΕΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ FSA  ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΕΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΣΑΚΑΛΕ, ΤΗΣ ΣΕΝΙΟΥΡΤ ΣΕΙΛΝΑΠΙΝΑΡ.(YΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ)

19)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 'ΙΝΤΛΙΜΠΟΠΟΙΗΣΗ', ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΤ ΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 12 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ(ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ....

20)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ INHERENT RESΟLVE , ΕΝΩ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ..ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ/ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑ.ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ/ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΜΗΝ -ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑΛ ΑΜΠΙΑΝΤ(ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ...). ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ-ΕΞΟΔΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΑΡΑΒΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ,.

21)ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ "ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΒΙΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...)