Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ/ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ/15-8-2019
Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ EUCOM /ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΕΝ ΤΟΥΙΤΙ. ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Ο ΤΟΥΙΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΚΙΟΥΛΕΡ , ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ,ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ , ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ , ΕΝΩ ΠΑΡΟΝΤΕΣ  ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ-ΜΑΡΝΤΙΝ  ΚΑΙ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ.


2)ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΓΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ/ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ,ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ(ΦΕΡΕΤΑΙ) 32 ΧΛΜ.


3)ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ (ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ) ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΟΓΟ  ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΣΑΤΕΡΦΙΛΝΤ/Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. .Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΙΝΑΙ 65 ΧΡΟΝΩΝ, .ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ-ΤΥΝΗΣΙΑ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ/ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΝΑ.


4)ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ"ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝEI ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΜΗΝΕΣ/ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ/Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ,ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ!!'.


5)ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΖΩΝΗ 32 ΧΛΜ ΒΑΘΟΥΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΩΝ PYD-YPG  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΣΥΡΩΝ/ΑΡΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ.


6) Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΕΝ ΤΟΥΙΤΙ , ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ  ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ.ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 8 ΜΕΡΑΡΧΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΓΚΑΝ ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΥΝΑΣ.ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ(ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΝΩΝ.


7)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 'ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡ'.ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΜΠΑΝΙ-ΚΑΜΙΣΛΙ -ΡΑΣ ΕΛ ΕΙΝ(ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4)


8)ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ  ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ-ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.....ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ (ΧΘΕΣ) Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΕΔΡΕΣ ΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.


9)ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ,ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ,/ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ/ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩ ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΧΑΣΑΚΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


10)ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ /ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ) ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΑΣΦΑΛΩΣ  ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1150 ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛ ΡΑΚΑ, ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ, ΣΤΟ ΤΑΛ ΤΑΜΕΡ, ΣΤΟ ΤΑΛ ΜΠΑΥΝΤΑΡ, ΣΤΟ ΕΙΝ ΝΤΑΝΤΑΝΤ, ΣΤΟ ΕΙΝ ΑΛ ΑΡΑΜΠ/ΚΟΜΠΑΝΙ, ΣΤΟ ΕΙΝ ΙΣΣΑ/ΜΠΟΖΑΝΕ , ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΙΛΑ , ΣΤΗΝ ΑΣ ΣΑΝΤΑΝΤΙ, , ΣΤΟ  ΧΑΡΑΜΠ ΙΣΚ ,ΚΑΙΔ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ.


110ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ,Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 34η  ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ./ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.