Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ/ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ/ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ/ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ./18-8-2019.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΩΟΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΚΣΑΚΑΛΕ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΖΩΝΗ /ΑΣΦΑΛΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ . ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ,ΜΟΥ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕ 24 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ!!!. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΕΝΩ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

2)ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ. ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΩΣ ΚΑΜΙΣΛΙ/ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ' ΤΟΥ 2016. ΜΗΠΩΣ Η ΖΩΝΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΜΙΣΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΡΟ-ΙΡΑΚΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ; ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑΙ, ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ 400 ΧΛΜ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΟΙ ΔΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ.

3)Η ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΦΡΑΤΗ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ; ΣΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ. ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

4)ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ; ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΚΣΑΚΑΛΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ FSA.

5)ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΝΤΙΝ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

6)ΠΟΛΛΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΚΑΙ ΝΤΟΥΜΤΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ EUCOM  ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΤΕΦΕΝ ΤΟΥΙΤΙ ΠΡΟ 6 ΗΜΕΡΩΝ  Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΓΙΑ 10 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ.ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ ΤΗΣ USAF.

7)ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ -ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ-ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΡ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ(ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΟΛΟ ΘΕΜΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η 'ΠΡΟΣΚΗΜΜΕΝΗ' ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕUCOM ,  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΣΤΟ ΑΚΣΑΚΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 8-15 ΗΜΕΡΩΝ.

8)ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ , ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ , ΕΝΩ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.(ΠΡΟΣ ΧΑΣΑΚΑ ΚΑ)

9)ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ  Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ PROTECTED VILLAGES /ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ./ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  STRATEGIC HAMLET  ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1962 ΕΠΙ ΚΕΝΕΝΤΙ ,ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΠΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΤΙΕΜ /ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SUNRISE.  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ.ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΟΙ-ΑΡΑΒΕΣ-ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΚΑ ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ. ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

10)ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ "ΑΠΕΙΛΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ,ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΛΥ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ/ΠΧ ΝΤΙΕΡ ΕΛΖΟΡ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΒΟΡΙΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ Ή ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ,ΕΝΩ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ISIS  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.(BΛΕΠΕ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ)