Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Λιβύη: Τουλάχιστον 43 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας

Λιβύη: Τουλάχιστον 43 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των δυνάμεων που είναι πιστές στον στρατάρχη K. Haftar
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των δυνάμεων που είναι πιστές στον στρατάρχη K. Haftar στην πόλη Μουρζούκ στη νότια Λιβύη, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που είναι πιστές στον στρατάρχη Haftar επιβεβαίωσαν ότι εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή χθες το βράδυ στην πόλη, αλλά αρνήθηκαν ότι είχαν στόχο αμάχους.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και πολεμάει τις δυνάμεις του Haftar, ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
«Η αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άνθρωποι και να τραυματιστούν 51.
Πρόκειται μόνον για έναν πρώτο απολογισμό των απωλειών», δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μουρζούκ τηλεφωνικώς στο Reuters.
Ο LNA είχε στις αρχές της χρονιάς καταλάβει το Μουρζούκ έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσε για να θέσει υπό τον έλεγχό του το πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου νότιο τμήμα της Λιβύης.
Ωστόσο αργότερα αποσύρθηκε από την πόλη για να συγκεντρώσει δυνάμεις βόρεια, όπου προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του την πρωτεύουσα Λιβύη εδώ και τέσσερις μήνες.
Ο LNA προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι η επιδρομή του είχε στόχο «μαχητές που αντιστέκονταν από το Τσαντ», όπως αναφέρεται στα μέλη της φυλής Τέμπου, η οποία προβάλει αντίσταση στις δυνάμεις του Haftar στην περιοχή.

www.bankingnews.gr