Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ,(ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΝΕΚΡΗ"/ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΘΗΝΗΚΕ ΒΑΘΟΣ 35-40 ΧΛΜ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ/ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΝΕΛ. ΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ(ΑΦΡΙΝ) ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ..ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ,ΕΝΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η "ΔΑΜΟΚΛΕΙΑ ΣΠΑΘΗ"  ΜΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ;

2)Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ(ΦΛΟΡΙΝΤΑ), ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ,(ΜΑΛΑΤΕΙΑ) ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ  ΩΣ ,ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ. Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ 'ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ  ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΜΑΝΜΠΙΤΣ /ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ".

3)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ .ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΠΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΕΝΩ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ,( ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ   ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ), Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ. ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ PYD/YPG   ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΤΖΑΒΑ/ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟ  PKK.

4)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ/ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.. ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

5)ΑΝ Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΑ,ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ISIS  ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΑΝ Η ΖΩΝΗ  ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ" ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΙΣ ΣΟΥΝΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ .

6)ΒΑΣΕΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ  ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΥΤΟ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ,ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ , , ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....

7)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ  ΚΑΘΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ, ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.