Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Ο Αποστολάκης θα μιλήσει για τα ελληνοτουρκικά, πρώτη φορά μετά από την αποχώρησή του από το ΥΠΕΘΑ

Τα ελληνοτουρκικά δεν έχουν πάψει ποτέ, ειδικά από το 1974 και μετά, να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κάποιες φορές είναι αυτά που τη μονοπωλούν και δεν αποκλείεται μια απ΄ αυτές τις περιόδους να την ζήσουμε ξανά ,σύντομα. Η Τουρκία των 1000 προβλημάτων δείχνει να ανεβάζει τους τόνους στο Αιγαίο κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο.

Η συζήτηση που θα γίνει σήμερα στα Χανιά με θέμα “Επισκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με το βλέμμα στο αύριο”, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μετά από την έξοδο του Ορούτς Ρέις στο Αιγαίο, με προορισμό ίσως και το Καστελόριζο, αλλά και την χθεσινή δραματική ημέρα στον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Άγγελος Συρίγος και ο Νίκος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα συζητήσουν το θέμα των ελληνοτουρκικών.
Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πουν και οι τρεις και ειδικά ο Αποστολάκης που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια το θέμα. Η άποψή του ότι θα ΄μαστε μόνοι σε περίπτωση ελληνοτουρκική κρίσης είναι χρήσιμο να μας καθοδηγεί σ΄ όσα πιθανόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.