Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

ΕΥΠ: “Ο γρίφος της ιδιότυπης επιλογής Μητσοτάκη”

Η Κατερίνα Παπακώστα,η οποία μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με κείμενό της στην προσωπική της  σελίδα στο facebook ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για την ιδιότυπη όπως την χαρακτηρίζει επιλογή να τοποθετήσει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ ένα στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι! Η Κ.Παπακώστα αποκαλύπτει επίσης ότι ο κ.Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε πλήρη ενημέρωση από την ΕΥΠ με εντολή του προκατόχου του Α.Τσίπρα.

Το ερώτημα που θέτει η κα. Παπακώστα είναι “τι είδους μυστικές υπηρεσίες θέλουμε”. Η απάντηση αναμένεται αν και πολύ φοβόμαστε ότι η ΕΥΠ θα μας απασχολήσει πάρα πολύ το επόμενο διάστημα και όχι για ευχάριστα γεγονότα.
Το κείμενο της Κ.Παπακώστα:

Ένα γρίφο καλείται να λύσει ο πολιτικός κόσμος σε σχέση με το πρόσωπο του διοικητή της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη.Αστοχία ή στοχευμένη επιλογή.
Την απάντηση στον γρίφο πιστεύω ότι την δίνει ένας πρώην διοικητής της εθνικής μυστικής υπηρεσίας ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης ή λόρδος, ο οποίος εντόπισε την καρδιά του θέματος στο δόγμα , μάλιστα στην εφημερίδα Καθημερινή το ’14 ,με αφορμή το βιβλίο που είχε συγγράψει για την ΕΥΠ και τις μυστικές υπηρεσίες . Το θέμα ,είπε, είναι τι μυστικές υπηρεσίες θέλουμε και για αυτό δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στην χώρα μας. Αν η απάντηση είναι αποτελεσματική ΕΥΠ τότε η άποψη του Αποστολίδη είναι ότι τέτοιες έχουν τα λιγότερο δημοκρατικά καθεστώτα με εξαίρεση το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για διαφορετικούς λόγους.
Επειδή η “ιδιότυπη” επιλογή Μητσοτάκη τίθεται στο μικροσκόπιο και επειδή ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελάμβανε πλήρη γνώση όλων των πληροφοριών από την ΕΥΠ με εντολή του τέως Πρωθυπουργού, πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τί μυστικές υπηρεσίες θέλει και προτείνει, αφού αυτός είναι που αλλάζει το δόγμα στην πιό ευαίσθητη κρατική υπηρεσία με την επιλογή του νέου Διοικητή της ,δίχως εχέγγυα, με οιονεί σύγκρουση συμφερόντων ιδιωτικών απέναντι στα κρατικά θέματα ασφάλειας της χώρας και των επικοινωνιών και πρέπει για αυτά να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης ώστε να μην δοθεί χώρος για θεωρίες συνωμοσίας, την ώρα αυτή, με την κινητικότητα που υπάρχει στην περιοχή αλλά και διεθνώς .Διότι η εθνική αξιοποίηση των πληροφοριών από την ΕΥΠ συνδέεται με την τύχη και την ιστορία της χώρας