Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Μυστικές υπηρεσίες, σκοτεινές μεθοδεύσεις!!


Μυστικές υπηρεσίες, σκοτεινές μεθοδεύσεις

«Για τον διορισμό στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», αναφέρει σαφώς ο νόμος 3649/2008 «ΕΥΠ κι άλλες διατάξεις»

Σάλος από τα δημοσιεύματα της «Εφ. Συν.» για τα έργα και τις ημέρες του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Σιγή ιχθύος επικρατεί στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει αναφορικά με τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέοντος στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.». Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη δημοσιοποιεί το βιογραφικό του νέου διοικητή που προέρχεται από τον ιδιωτικό χώρο των εταιρειών φύλαξης, όπου –όπως γράφαμε το Σάββατο– από φύλακας στην πρεσβεία των ΗΠΑ βρέθηκε στην κορυφή της εταιρείας G4S μέσα σε περίπου 17 χρόνια.
Η κυβέρνηση σιωπά παρά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»
Μένει να αποδειχθεί αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τακτική της σιωπής ή αν θα επιχειρήσει να αλλάξει «φωτογραφικά» πλέον τη νομοθεσία, γνωρίζοντας ότι ο νόμος 3649/2008 «ΕΥΠ κι άλλες διατάξεις» είναι ξεκάθαρος ως προς τα προσόντα του εκάστοτε διοικητή. Ειδικότερα, στο άρθρο 9, παράγραφος 3 του νόμου αναφέρεται: «Για τον διορισμό στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα». Στην αμέσως επόμενη παράγραφο του ίδιου νόμου αναφέρεται και κάτι άλλο που φαίνεται ότι επίσης παραβίασε η κυβέρνηση: «Τον διοικητή βοηθούν στο έργο του δύο υποδιοικητές», την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τρεις υποδιοικητές πριν από λίγες μέρες.

«Εκθετος ο Μητσοτάκης»

Οι νέες αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν στέλεχος στην G4S προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ. Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της “Εφημερίδας των Συντακτών” –τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια– καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπροσθέτως, όμως, υπογραμμίζουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.
Επειδή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, "για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής", η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ. Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ».
Δήλωση για το θέμα έκανε και η πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της ΝΕΟ, Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Επειδή η “ιδιότυπη” επιλογή Μητσοτάκη τίθεται στο μικροσκόπιο και επειδή ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελάμβανε πλήρη γνώση όλων των πληροφοριών από την ΕΥΠ με εντολή του τέως Πρωθυπουργού, πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τι μυστικές υπηρεσίες θέλει και προτείνει, αφού αυτός είναι που αλλάζει το δόγμα στην πιο ευαίσθητη κρατική υπηρεσία με την επιλογή του νέου Διοικητή της, δίχως εχέγγυα, με οιονεί σύγκρουση συμφερόντων ιδιωτικών απέναντι στα κρατικά θέματα ασφάλειας της χώρας και των επικοινωνιών και πρέπει για αυτά να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης ώστε να μην δοθεί χώρος για θεωρίες συνωμοσίας, την ώρα αυτή, με την κινητικότητα που υπάρχει στην περιοχή αλλά και διεθνώς. Διότι η εθνική αξιοποίηση των πληροφοριών από την ΕΥΠ συνδέεται με την τύχη και την ιστορία της χώρας».

«...Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ. Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ»
Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Προστασίας του Πολίτη

Πηγή:https://www.efsyn.gr/