Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ./ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ./ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΘΕΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ , ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ). Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ EUCOM  ΚΕΡΤΙΣ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ /32 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ 14 ΧΑΡΤΕΣ , ΟΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ(ΓΙΑΤΙΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ...), ΑΛΛΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ. Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ EUCOM  ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ  ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΜΒΡΙΟ/ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ.. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5-9-2019  ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ... ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ...

2)ΑΠΟΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ /CENTCΟM  ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΑΚΝΤΙΛ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ,ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΥΕΜΕΝΗ-ΣΥΡΙΑ  ΚΛΠ. ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS  ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΤΟ 'ΠΕΖΙΚΟ"ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΑΡΑΒΕΣ, ΑΣΣΥΡΙΟΙ, ΧΑΛΔΑΙΟΙ, ΓΙΑΖΙΝΤΙΣ ΚΑ.ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ 27 ΜΑΧΕΣ.ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΟΖΕΦ ΒΟΤΕΛ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΥΛΙΚΟΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ47 ΣΕΛΙΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.ΤΩΡΑ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ , ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΑΣΑΚΑ-ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

3)ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ "ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. Ο ΤΟΥΡΟΚΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΟΥΩΛΤΕΡΣ ΑΠΟΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.(ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ SACEUR KAI USEUCOM)
Ο ΑΚΑΡ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ "ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΟ' ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ(ΤΩΡΑ)ΒΟΤΕΛ.
ΚΛΕΙΔΙ ΠΑΝΤΩΣ -ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΕΙΝΑΙ  Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ)ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΕΦΕΝ ΤΑΟΥΝΣΕΝΤ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 17 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ INHERENT RESOLVE ΤΩΝ 79 ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS.

4)ΧΘΕΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 6 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ CENTCOM  ΣΕ ΤΑΜΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ.(ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ). ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ/ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.
ΛΟΓΩ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ.