Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.

 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠEΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ 'ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ' ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ/ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΜΗΝΕΣ/ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΣ ΕΛ ΕΙΝ.

2)ΠΡΙΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ " ΓΙΑ ΤΑ F35  ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ '.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΗΡΘA  ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020 ΔΕΝ ΕΧEΙ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟΤΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣOYXOI 35 KAI 57 ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ'.

3)ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΙΝ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΣΛΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ,Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ F35  ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ".Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΜΟΣΧΑ-ΜΙΝΣΚ/ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ΤΑΛΙΝ/ΕΣΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΣΛΟ/ΝOΡΒΗΓΙΑ.

4)ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ.

5)ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ.

6ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ CLAW-3  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

7)ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ARIAN DARYA  ΠΛΕΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΧΕΙ . ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ Ή ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΕΥΧΑΝ/ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΔΑΝΩΝ./ΒΑΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟ ΚΟΜΒΟ

8)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΕΝΩ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΥΠΗΡΞΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ) ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΖΑΡΙΦ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΕ ΕΣΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

9)ΓΝΩΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο Ι ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΜΠ 2017-2019 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

10)ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ PAPΕR  ΜΕ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ/ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ...

11)ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ..

12)ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.