Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ.


2ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΠΕΡΙ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΧΗΜΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜA ΣΤΙΣ BAΣΕΙΣ  THS NATANZ KAI TOY ΦΟΡΝΤΟ .. ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 2015 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΗΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΕΙΧΑΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ 1696-1737-1747-1803-1835-1929-1984-2049-2105 ΚΑΙ 2231..ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΤΟ 2006-2007 ΗΣΑΝ ΧΑΛΑΡΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΩ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ.(ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ 2007 Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΑΛ ΚΑΜΠΙΡ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ 3 ΧΩΡΕΣ/ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΣ"


3)ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ  ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΕΤΟ.ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΞΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ  ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1970-1973 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥ ΚΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΑΝ ΡΗΤΑ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ 2011 ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.


4)ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ , ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ./ΠΧ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 2328 ΚΑΙ 2401


5)ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ/ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΒΕΤΟ, ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΠΧ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝ ΣΕΙΓΚΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2017 ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ-ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ,ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΑΡΙΝ.


7)Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ2014 ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ,ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΣΤΟΙ ΡΑΝ.. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΟΜΠΑΜΑ- ΓΝΩΣΤΗΣ ΩΣ JCPOA  ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ,ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ(ΒΡΕΤΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΉΡΑΝ Ή ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ -ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤ ΙΡΑΝ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΑΜΠ/ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΙΝ 15 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.


8)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ 230 ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ 72 ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ, /ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ /ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΛΑΒΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.


9)ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΡΑΜΠ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΚΑ ΚΥΡΟΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑ.


10)ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ/ΥΠΕΡΟΠΟΝΤΙΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ(ΑΠΟ ΤΟ 1703),ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚAN ΣΤΟ  ΠΛΟΙΟ GRACE-1  ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΚΟΜΑ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ.ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑ 2.1000.000 ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ  ΣΥΡΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑΣ-ΤΑΡΤΟΥΣ ΚΛΠ. Η ΕΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΕΠΡΑΞΕ ΣΩΣΤΑ.


11)ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΑΝ  ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ , ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΣΟΛΕΙΜΑΝΙ , ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΥΕΜΕΝΗ-ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 8-4-2019 Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 67 ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 380 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ), ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ  ΑΠΟΠΛΕΥΣΕΙ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΗΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΛΟΙΟΥ/ΟΧΙ ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΗ, ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ADRIΑN DARYA-1.