Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

EΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ-S400 ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ/IΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣHMANTIKEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/26-8-2019

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ/ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S400.  Ο ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΠΟ ΡΟΣΤΟΦ ΟΝ ΝΤΟΝ ΩΣ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ S400  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

2)ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ/ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ, ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΑ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

3)ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΡΙΖΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 948 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΖΤΙΚΕΡΤ/ΜΑΛΑΖΓΚΙΡΤ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ Ή ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑ  ΑΜΕΣΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ".

4)ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΡ-ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ , ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΑΚΣΑΚΑΛΕ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ.

5)ΟΑΚΑΡ ΗΔΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ . Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ.

6)ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ.

7)ΑΥΡΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΕΝΩ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.

8)ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ/ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3/Ο ΑΚΑΡ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ".

9)ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟ ΧΕΝ ΣΕΙΓΚΟΥΝ.(ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

10)ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ  "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.

11)Ο ΑΚΑΡ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ 8 ΚΑΙ 9 ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ.ΚΑΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 9 ΣΤΟ ΜΟΡΕΚ, ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΘΙΓΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΓΙΑ  ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ , ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ 11 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ.

12)Η ΜΕΡΣΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ.ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ...