Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Όλα για όλα .. από τον Άσαντ. Η Συρία είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τον τούρκικο στρατό κατοχής. Προσωπική απόφαση Άσαντ: EΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ.

Οργή στη Δαμασκό για την αμερικανοτουρκική συμφωνία για νέα τουρκική κατοχή στη Β Συρία.

The liberation of Khan Sheikhoun would be a prelude to the liberation of the entire occupied Syrian territory in the north, south and Tanf
Η απελευθέρωση της στρατηγικής Khan Sheykoun αποτελεί μια σημαντική στρατιωτική εξέλιξη που επιβεβαιώνει αυτό που κάποιες πηγές κοντά στους κύκλους λήψης αποφάσεων στην πρωτεύουσα της Συρίας στη Δαμασκός δήλωναν ότι δηλ. ο Σύριος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ έχει απηυδήσει από τις ψευδείς υποσχέσεις των Τούρκων στους Ρώσους σχετικά με τις ζώνες αποκλιμάκωσης και για ασφαλείς περιοχές, ιδίως μετά την πρόσφατη συμφωνία Erdogan-Trump για τη δημιουργία μιας safe zone 30 χλμ σε βάθος στο συριακό έδαφος για να κλέψουν μεγάλες περιοχές της Συριακής επικράτειας υπό παραπλανητικά ανθρωπιστικά προσχήματα.

Η ρωσική σιωπή στην τουρκική συνεργασία με τη διοίκηση του Τράμπ έκανε τον Άσαντ να πάρει μια αμετάκλητη στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση που αποσκοπούσε στην απελευθέρωση ολόκληρης της επαρχίας Idlib από τον έλεγχο των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων και όχι μόνο της πόλης του Khan Sheykoun, ακόμα κι αν αυτό τον οδηγήσει σε σύγκρουση με τον στρατό του Ερντογάν που τους επέτρεψε να καταλάβουν την επαρχία το 2114 και να διαπράξουν τρομακτικές σφαγές εναντίον του λαού.
Η σημασία της απελευθέρωσης της Khan Sheykoun.
Tην Κυριακή 8-08-2019 μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού μπήκαν στη στρατηγική πόλη Khan Sheykoun από δύο πλευρές και διεξάγουν σκληρές μάχες με ένοπλες ομάδες υπό την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα.
Η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης αυτής της συριακής πόλης με μια σημαντική στρατηγική θέση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί από τη μία ώρα στην άλλη, θα έχει σημαντικές στρατιωτικές συνέπειες, διότι θα είναι ένα προοίμιο για την απελευθέρωση της πόλης Idlib και όλων των πόλεων της επαρχίας. almayadeen 19/8/19

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο τούρκικος στρατός πήγε εκεί για να προσφέρει κάλυψη στους τρομοκράτες που αποχωρούν από την Khan Sheykoun….
Εικόνα
Πόσο κοντά είμαστε σε ανοιχτό συρο-τουρκικό πόλεμο
Οι επαφές και οι επικοινωνίες παραμένουν μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας Συρίας για ν΄αποφευχθεί ένας πόλεμος με τον μεγάλο Υπαίτιο της συριακής τραγωδίας τη Συρία. Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών της τελευταίας στιγμής της τελευταίας ευκαιρίας. Αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο συριακός στρατός που έχει πληρώσει το πιο σκληρό τίμημα 8 χρόνια αγώνα πολεμώντας όλο το κίνημα του διεθνούς τζιχαντισμού τρομοκρατίας….
dimpenews.