Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ KAI ΓΙΑ THN ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ . Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ 1987 , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ.

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ /ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΓΚΙΑΒΙΚ/ΙΣΛΑΝΔΙΑ ,ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ 1987 ΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΕΗΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ/ΧΕΡΣΑΙΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ (ΑΚΤΙΝΑΣ 500-5500 ΧΛΜ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΥΡΩΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΕΡΣΙΝΓΚ-2/ΚΡΟΥΖ ΚΑΙ SS-20 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ/ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ (VERIFICATION)ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ..ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΙΖΟ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ, ΣΤΟ GREΕNHAM COMMON ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΒΟΥΣΤΡΕΧΤ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΕΝΣ ΤΗΣ ΦΛΑΝΔΡΑΣ , ΣΕ ΔΥΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ  ΚΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ, ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑ-ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ-ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ, Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ , ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ-ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ-ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ,. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ), ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΩΝΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ  ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ Ή ΒΑΡΕΑ/ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ. ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΩΝ Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.

2)ΑΝΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017 Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ), Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ  MAΡΚ ΕΣΠΕΡ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ. Ο ΕΣΠΕΡ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΒΑΗ  ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ-ΙΝΔΙΚΟΥ  ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ(ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 2ΣΥΝ 2/ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ), ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ, ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ(ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ).ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ(ΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ),ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΡΟΥΖ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΙΑΠΩΝΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑ (ΑΝΚΟΡΕΙΤΖ-ΦΕΙΡΜΠΑΝΚΣ) , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΜ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΝΤΕΡΣΟΝ) ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ  ΚΡΑΤΗ  ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ  ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΔΙΕΘΝΗ  ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΝΓΚΡΙ ΛΑ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ),ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΑΟΖ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑ),ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ  ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ.

3)ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ  ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ(ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΑΜΠ-ΚΙΜ), ΕΝΩ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ ΣΕ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΚΙΜ .ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΟΥΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΣΑΝ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΟ "ΕΥΕΛΙΚΤΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΖΟ ΑΜΠΕ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩΣΕ ΠΛΟΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΟΚΑΙΝΤΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THAAD ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ.

4)ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ  ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΑΜΤΣΑΣΚΑΣ/ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΣΚ-ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ ΚΑ, ΕΝΩ  ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΝΕΥΕΛΙΚΤΩΝ  ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ "NORTHΕRN TΕRRITORIES/ΚΟΥΡΙΛΕΣ ΝΗΣΟΥΣ),  ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.Η ΜΟΣΧΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ .

5)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ/ΑΝΑ ΔΕΤΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ RIMPAC-2020 , ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30) ΜΕ ΑΜΦΙΒΙΕΣ-ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΝΩ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ /ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ ΣΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΠΛΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ. , ΕΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.