Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

YΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ;/ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ-ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ./15-8-2019ΓΡΑΦΕΙ Ο   ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ,ΤΑ  ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΝΤΑ DRONES  ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ.

2)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SENTINEL/ΦΡΟΥΡΟΣ, ΕΝΩ ΒΡΕΤΑΝΙΚ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

3)ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΝΑΜΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PATRIOT-3.

4)ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΜΕΝΟ BREXIT) ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ/ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ.

5)ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ  ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΟΠΩΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ,Η ΔΑΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ.

6)ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ,ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΥΠΕΞ ΧΕΙΚΟ ΜΑΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ.

7)ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ.

8)ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ Η ΡΟΥΜΑΝΑ, Η ΠΟΛΩΝΙΑ ,ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ.

9)ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Ή ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.. ΑΤΥΠΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧ ΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΕΝ ΜΠΛΟΥΝΤ.

10)ΑΝ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ,ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΟΚΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ.ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. EIMAI  ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ 3ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ.