Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

«Οι φύλακες της Γαλάζιας Πατρίδας»! Πρόκληση Ακαρ προσγειώνει την Αθήνα στην πραγματικότητα!

Ενόψη της επετείου της Ναυμαχίας της Πρέβεζας το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανήρτησε προπαγανδιστικό βίντεο και αφίσα με την οποία κοινοποιεί στο κοινό της επισκέψεις πλοίων του τουρκικού ΠΝ σε λιμένες το διήμερο 27-28 Σεπ.
Χαρακτηριστική η φράση στην αφίσα : «ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ».

 Για την ιστορία η ναυμαχία της Πρέβεζας έλαβε χώρα στις 28  Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα (βορειοδυτική Ελλάδα) μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια. Ο ναύαρχος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα (ΒΑRBAROS H. PASA, όπως και το όνομα του ερευνητικού) θεωρείται εθνικός ήρωας και το μαυσωλείο του βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.
Εκεί επίσης βρίσκεται ο διάσημος πίνακας ζωγραφικής «H Ναυμαχία της Πρέβεζας» του ζωγράφου Οχάνες Ουμέντ Μπεχζάντ (1866). Τέλος το όνομα PREVEZE έχει δοθεί σε κλάση υποβρυχίων του Τουρκικού Ναυτικού.
Διαβάστε μέρος του μηνύματος:

«Εκτός από τις δραστηριότητές της εντός της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, το Ναυτικό μας συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη μέσω της συμμετοχής του σε διεθνείς αποστολές στις θάλασσες που εκτείνονται από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό Ωκεανό προβάλλοντας την ναυτοσύνη μας.
Η ύπαρξη μιας σύγχρονης ναυτικής δύναμης είναι μονόδρομος για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια της χώρας μας, η οποία περιβάλλεται σε 3 πλευρές από  θάλασσα.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται και εφαρμόζονται με επιτυχία εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα όπως αυτό του εθνικού πλοίου (MILGEM), τα οποία θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας μας καθώς επίσης στην δημιουργία δύναμης αποτροπής με το Ναυτικό μας.
Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα”.