Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Συρία: Εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ και ισραηλινά πλήγματα κατά φιλοϊρανικών δυνάμεων

Οι ρουκέτες δεν κατάφεραν να πλήξουν το ισραηλινό έδαφος.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας από τοποθεσία της Συρίας προς το Ισραήλ, χωρίς όμως να καταφέρουν να πλήξουν το έδαφος του κράτους, ανακοίνωσε το πρωί ο ισραηλινός στρατός, ενώ η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άγνωστης προέλευσης αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων δυνάμεων που πρόσκεινται στο Ιράν και συμμαχικών τους πολιτοφυλακών σημειώθηκαν επίσης την περασμένη νύχτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 μαχητές.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από «σιιτικές πολιτοφυλακές» στη Συρία όπου δρουν υπό τη διοίκηση της δύναμης Αλ-Κοντς των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. «Θεωρούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο γι′ αυτά τα περιστατικά στη Συρία», συνέχισε ο ισραηλινός στρατός στον λογαριασμό του στο Twitter.
Εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως «αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν εναντίον θέσεων των προσκείμενων στο Ιράν δυνάμεων και συμμαχικών πολιτοφυλακών στην περιφέρεια του Μπουκαμάλ», στα σύνορα με το Ιράκ.
«Δεκαοκτώ μαχητές σκοτώθηκαν, όμως η εθνικότητά τους δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστό ποιός πραγματοποίησε τα πλήγματα αυτά.
Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, θέατρο περίπλοκων επιχειρήσεων όπου είναι παρούσες πολλές δυνάμεις.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)