Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΓΑΛΜΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Σήμερα (21/9)το μεσημέρι στο Πάρκο Ριζάρη
παρουσία του Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ δεν μπορούσαν να λείψουν ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιαννης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η Μαριάννα Βαρδινογιαννη ως εκπρόσωπος της UNESCO...

Παραβρέθηκαν επίσης μέγα πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της ελίτ από την Ολγα Κεφαλογιάννη, την Λιάνα Κανέλλη έως...τον πρίγκηπα Νικόλαο. Κανονικό προσκύνημα δηλαδή. Το έργο είναι δημιούργημα της Hedva Ser(στη δεξιά άκρη της φωτογραφίας) Γαλλοϊσραηλινής γλύπτριας (Unesco artist for peace) και φέρει το όνομα "Δέντρο της Ειρήνης"...Το πρώτο "δεντρο" της δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.
Ίδια κατασκεύασματα έχουν τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παρίσι, Μάλτα, Ανδόρα, Μπακού.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το πρώτο στοιχείο του είναι το σύμβολο Chai, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στην Βίβλο.
Το δεύτερο είναι το Shin, που στα εβραϊκά είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Shalom, ενώ στα αραβικά το πρώτο γράμμα της λέξης Salam.
Το τρίτο στοιχείο του γλυπτού είναι το περιστέρι, αγγελιοφόρος της ελπίδας και της ελευθερίας, καθισμένο σ’ ένα κλαδί, έτοιμο να πετάξει καλώντας τους λαούς σε ειρήνη.
Τέλος υπάρχει, η ημισέληνος, σύμβολο του Ισλάμ. Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω;
Επίσης, προσέξτε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Ιησού Χριστό. Μιλούν για «βίβλο», «περιστέρι της ελπίδας», κάνουν αναφορά στο Ισλάμ, στον Ιουδαϊσμό, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει κάποιος σταυρός ή μια αναφορά στον Ιησού Χριστό, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού ο Χριστός και η αλήθεια Του, δεν χωράνε στην Πανθρησκεία , που έρχεται.
( αρχική είδηση από ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ καί 9,84 site 21/9/2019)