Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ρωσία: Υπαρκτός ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου

Ρωσία: Υπαρκτός ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου
Ρωσία: Υπαρκτός ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Υπαρκτός ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος, υπό τις σημερινές διεθνείς συνθήκες, όπως δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών S. Ryabcov κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είχε ως θέμα τη «νέα αντίληψη και τους τρόπους ενίσχυσης της πολυμερούς στρατηγικής σταθερότητας».«Υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος.
Είναι ιδιαίτερα εμφανής η αρνητική δυναμική που εκδηλώνεται τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Ryabcov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι ενέργειες των δυτικών ομολόγων γίνονται πιο συναισθηματικές και κατά καιρούς αρκετά επιθετικές.
«Οι δυτικοί αποφεύγουν να συζητήσουν επι της ουσίας ζητήματα που έχουν ωριμάσει, μπλοκάρουν το έργο των διαύλων διαλόγου, συνεχίζουν να προκαλούν κλονισμούς στην αρχιτεκτονική ελέγχου των εξοπλισμών, σκόπιμα υιοθετούν μια απροκάλυπτη καταστροφική πολιτική επιδιώκοντας να ακυρώσουν τους αποτελεσματικούς εκείνους μηχανισμούς που οικοδομήθηκαν από δεκαετίες και οδηγούσαν σε αποτελεσματικές συμφωνίες στον τομέα της ασφάλειας και σταθερότητας», σημείωσε.
Ο Ryabcov, αναφερόμενος στην πολιτική αυτή συμπεριφορά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά, που εγκυμονεί αρνητικές συνέπειες για την στρατηγική σταθερότητα».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να επιτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr